ISIS a doborât un avion cu 224 pasageri

Ultima actualizare:

    Informațiile date de autoritățile egiptene sunt foarte vagiFoto: AP
Informațiile date de autoritățile egiptene sunt foarte vagiFoto: AP

Un avion cu 224 pasageri la bord s-a prăbușit, sâmbătă dimineața (31 octombrie), în Egipt. Potrivit controlorilor de trafic egipteni, aeronava a fost dată dispărută la puțin timp după decolare. Avionul avea ca destinație Rusia. Aparatul de zbor s-a prăbușit la aproximativ 100 de kilometri de orașul El-Arish. ISIS ar fi doborât aeronava.

Turnul de control a pierdut contactul cu avionul care transporta 224 oameni, la puțin timp după decolare, potrivit Mirror. Din primele informații, cei mai mulți dintre pasageri erau turiști ruși. Autoritățile egiptene au declarat inițial că a avionul a fost găsit și că nu s-a prăbușit, însă autoritățile ruse au susținut în continuare că avionul cu 224 pasageri la bord este încă de negăsit. Potrivit primelor informații, avionul ar fi fost distrus în totalitate și nu există supraviețuitori. Cu toate acestea, echipele egiptene de salvare s-au deplasat la fața locului, în speranța că vor găsi supraviețuitori.

UPDATE: Presa internațională scrie că ISIS ar fi doborât avionul cu 224 de pasageri, în contextul în care Rusia efectuează de câteva săptămâni raiduri aeriene în spațiul sirian, unde autoritățile ruse suțin că vor să distrugă pozițiile Statului Islamic.

După confuzia generată de autoritățile egiptene,  premierul egiptean a confirmat faptul că avionul s-a prăbușit în nordul Peninsulei Sinai, 

Avionul de tip Airbus A-321 avea 224 de oameni la bord, nu 212 cum se credea la început. Totodată, potrivit informațiilor oficiale, avionul aparținea liniilor aeriene Kogalymavia. Nu se știe de ce autoritățile egiptene au declarat că avionul a fost găsit și că nu s-a prăbușit, iar după câteva zeci de minute s-a confirmat faptul că avionul s-a prăbușit. În acea zonă activează grupuri ale organizației teroriste ISIS. Există posibilitatea ca aeronava să fi fost lavită de o rachetă.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat ministrului rus pentru situații de Urgență, Vladimir Pucikov, să trimită avioane ale ministerului pentru cercetări la locul unde s-a prăbușit avionul Airbus-321, al companiei aviatice ruse Kogalymavia. Totodată, Putin a ordonat Ministerelor pentru Situații de Urgență și al Sănătății să organizeze să organizeze activitate pentru acordarea de sprijin pentru rudele celor decedați în catastrofa aviatică.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
hannah gutierrez X jpg
molly peggy profimedia jpg
micul dejun jpeg
WhatsApp Image 2024 04 16 at 14 46 35 (1) jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Flacara olimpica Facebook jpg
cuplu cearta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net