Lovitură de Paşti la Londra! Hoţii care au săvârşit jaful de 275 de milioane de euro la un depozit de bijuterii din Londra şi-au pregătit operaţiunea cu o zi înainte. Poliţiştii sunt pe urmele primului suspect, potrivit „Daily Mail”.


Poliţia londoneză încearcă să dea de urma suspecţilor care au jefuit depozitul Hatton Garden din Londra, Marea Britanie, în timpul minivacanţei de Paşti.

incendiu-23-pe-glob-foto3-90-60-ap247866993930.jpg

incendiu în zona Kingsway
1 aprilie. Au provocat un incendiu în zona Kingsway ca să spargă acoperişul depozitului de bijuterii
Foto: AP

Poliţia metropolitană este de părere că hoţii au ieşit deja din ţară cu bijuteriile şi diamantele în valoare de 275 de milioane de euro.

descoperire-jaf-23-pe-glob-foto4-90-60-guliver-gettyimages-3.jpg

A fost descoperit jaful
7 aprilie. A fost descoperit jaful
Foto: Guliver/Getty Images

Banda de hoţi ar fi pătruns în clădire în noaptea de joi spre vineri, după ce angajaţii depozitului au plecat de la serviciu. Ei au avut la dispoziţie 104 ore, din 3 aprilie ora 00.00 până în 7 aprilie ora 08.00, pentru a sparge cutiile de valori. Anchetatorii au şi un suspect.

suspect-23-pe-glob-foto1-50-60.jpg

Suspect furt
Poliţiştii au deja un suspect

Ei cred că în spatele jafului secolului se află „King of Diamonds”, cunoscut drept „capul” unor furturi săvârşite în 2007 şi 2009. Experţii din cadrul anchetei susţin că jaful ar fi fost pregătit cu o zi înainte.

Tâlharii ar fi provocat intenţionat incendiul din zona Kingsway, când subsolul unei clădiri a luat foc. Astfel, provocând haos în centrul Londrei, tâlharii ar fi putut da gaura în acoperişul clădirii liniştiţi. Apoi, ar fi aşteptat liberele de Paşti de la stat ca să-şi ducă la bun sfârşit planul. După ce au pătruns prin acoperiş, hoţii au coborât prin casa liftului şi au tăiat pereţii camerei securizate în care se aflau seifurile.

În timpul operaţiunii, aceştia ar fi declanşat un semnal de alarmă. Paznicul care a sosit vineri la faţa locului nu a intrat în clădire, pentru că nu făcea parte din atribuţiile sale. Astfel, tâlharii au putut fura bijuterii din 70 de cutii de valori până pe 7 aprilie, când lumea a revenit la muncă.

Loading...

Alte articole