Jean-Claude Juncker, președintele CE: «Ceva este în neregulă în România»

Ultima actualizare:

Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, a vorbit despre situația actuală din România, susținând că, din perspectiva lui, există multe aspecte care ar trebui rezolvate în țara noastră. Printre acestea se numără și intrarea cât mai rapidă în spaţiul Schengen dar, în același timp, conducerea țării trebuie să aibă în vedere respectarea statului de drept.

Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, a declarat, în cadrul unui interviu oferit celor de la Digi 24, că dacă ar fi vorbit despre România în discursul despre Starea Uniunii susţinut miercuri, mesajul nu ar fi fost unul pozitiv în totalitate. Oficialul european crede că România şi Bulgaria trebuie să intre în spaţiul Schengen cât mai curând.

Preşedintele CE vine săptămâna viitoare la Bucureşti şi susține că nu-i place deloc situația care îl aşteaptă la sosirea în țara noastră. Dacă anul trecut, în cadrul discursului despre Starea Uniunii, avea vorbe de laudă pentru România, în prezent situația s-a schimbat. „Aş spune că acesta este un subiect oarecum complicat. Dacă aş fi vorbit despre România, mesajul nu ar fi fost unul pozitiv în totalitate. Anul trecut a fost unul pozitiv şi cred în continuare că România şi Bulgaria trebuie să intre în spaţiul Schengen cât mai curând, dar în acelaşi timp trebuie să vedem rezultate în ceea ce priveşte respectarea statului de drept”, a susținut Junker.


    Foto: Captură Digi 24
Foto: Captură Digi 24

Întrebat cum vede situaţia din România la capitolul stat de drept şi justiţie, preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a susținut: „Am impresia că există o uriaşă şi controversată dispută în România între preşedinte şi Guvern şi o parte a Parlamentului. Am sentimentul că e totul în regulă în România? Nu (..) Cred că în Europa ne lipseşte dialogul între est şi vest. Eu am susţinut aderarea ţărilor din centrul şi estul Europei. Rămân la părerea că aceasta a fost o decizie corectă după căderea comunismului. În partea dumneavoastră a Europei nu a existat suficient dialog”, a mai adăugat președintele CE, conform sursei anterior menționate.

image
image
image
image
image
image
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net