Jeff Bezos pleacă în spațiu alături de încă trei persoane. Cine sunt norocoșii

Ultima actualizare:

    Echipajul zborului Blue Origin a scris istorieSursa foto: CNN
Echipajul zborului Blue Origin a scris istorieSursa foto: CNN

Miliardarul Jeff Bezos pleacă într-o călătorie de 11 minute în spațiu, alături de alte trei persoane: doi bărbați și o femeie. Iată cine sunt cei trei norocoși!

Primul zbor al companiei de turism spaţial Blue Origin va fi lansat marţi cu patru pasageri la bord, trei bărbaţi şi o femeie, din medii şi cu experienţe foarte diferite, instalaţi cu toţii în spatele hublourilor pentru a nu pierde nicio secundă din spectacolul celest. Bezos este al doilea miliardar care face această călătorie spațială, după Branson. El va zbura la 100 de kilometri altitudine, la marginea spațiului cosmic. 

Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume

În vârstă de 57 de ani, cel mai bogat om de pe Terra, va decola de pe Planeta Albastră la bordul rachetei New Shepard, construită de propria companie, Blue Origin, pe care a fondat-o în anul 2000, scrie Digi24.

Cu şase ani înainte, lansase o mică librărie online, Amazon.com, în garajul propriei case. Afacerea a devenit, graţie a numeroase inovaţii, un grup cu mai multe subdiviziuni care valorează astăzi peste 1.700 de miliarde de dolari la bursă, însă este vizată frecvent de critici referitoare la condiţiile de muncă ale salariaţilor.

Compania i-a adus venituri impresionante şi chiar dacă, după divorţ, i-a cedat soţiei o parte din acţiunile Amazon, Jeff Bezos are în prezent o avere de circa 200 de miliarde de dolari, potrivit revistei Forbes.

Jeff Bezos, care spune că este ''pasionat de inovaţii ştiinţifice şi de spaţiu'', a renunţat recent la conducerea Amazon pentru a se consacra unor noi aventuri, începând cu expediţiile spaţiale.

Antreprenorul deţine de asemenea publicaţia Washington Post şi a spus că doreşte să-şi dedice mai mult timp şi fonduri luptei împotriva încălzirii globale.

Mark Bezos, fratele lui Jeff și cel mai bun prieten al său

Jeff Bezos şi-a invitat fratele, pe Mark, care este cu şase ani mai mic şi pe care îl consideră ''cel mai bun prieten''. ''Este tipul cel mai nostim din anturajul meu'', a spus acesta la un moment dat referindu-se la fratele său.

După ce a avut mai multe slujbe în agenţii de publicitate, Mark Bezos a fondat propria companie de marketing în 1999, după care a înfiinţat un fond de investiţii. Deţine totodată şi acţiuni în compania Amazon.

Devenit pompier voluntar în 2005, este de asemenea implicat într-o organizaţie de luptă împotriva sărăciei din 2006.

Într-o înregistrare, acesta a mărturisit că a fost ''stupefiat'' după ce a fost invitat la bordul New Shepard. ''Ce şansă unică nu doar de a trăi această aventură, dar şi de a o face alături de cel mai bun prieten!'', scrie Agerpres.

Decana de vârstă, Wally Funk

La 82 de ani, această pionieră şi legendă a aviaţiei, ''invitată de onoare'' a miliardarului, se pregăteşte să devină persoana cea mai vârstnică care călătoreşte în spaţiu, ducându-şi astfel la îndeplinire cel mai mare vis.

De la nouă ani, a luat primele lecţii de zbor, iar în prezent, are 19.600 de ore de zbor la activ.

În anii 1960, a participat la un program privat destinat testării performanţelor femeilor în condiţii similare cu bărbaţii aleşi de NASA pentru a deveni astronauţi.

''Mi-au spus că am făcut treaba mai bine şi mai repede decât oricare dintre bărbaţi'', a povestit aceasta. Dar programul a fost sistat, NASA nu a dorit să continue.

Abia în 1983, prima astronaută americană a ajuns în spaţiu.

Olivier Daemen are doar 18 ani și va fi cel mai tânăr astronaut din lume

La 18 ani, acest olandez se pregăteşte să devină cel mai tânăr astronaut din istorie.

Tatăl său, care este preşedintele unui fond de investiţii privat, a participat la licitaţia celui de-al patrulea loc la bordul rachetei. Locul a fost însă adjudecat de un ofertant anonim Acesta a cumpărat locul contra sumei de 28 de milioane de dolari, dar a fost nevoit să renunţe din cauza unei ''dificultăţi'' care l-a forţat să-şi amâne zborul.

Locul acestuia va fi luat de Olivier Daemen, care este pasionat de Lună şi de rachete de la vârsta de patru ani. ''Sunt extrem de încântat că voi fi în imponderabilitate şi că voi vedea lumea de sus'', a spus el într-o înregistrate online. Tânărul a dat examenul de bacalaureat în 2020, după care şi-a luat un an sabatic consacrat în special cursurilor de pilotaj. În toamnă va începe studiile de fizică la Universitatea din Utrecht, Olanda.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Vipera neagră Foto Adrian Florin Vrăbiescu (2) jpg
Carne de pui jpg
Caine in cusca FOTO Shutterstock
image png
Zambet jpg
regele charles regina margareta jpg
Titanic  sursa   Shutterstock jpg
Atmosferă de poveste la Târgul de Paște de la Craiova foto yolomedia
image
actualitate.net
image
actualitate.net