Preşedintele SUA Joe Biden a sosit în Marea Britanie, miercuri seară, la bordul Air Force One, înainte de summit-ul G7 din Cornwall. El a ajuns la baza RAF Mildenhall din Suffolk, începând prima sa călătorie în străinătate ca șef al statului.


În hangarul de la baza de la Suffolk, Biden a fost aşteptat de personal al Forţelor Aeriene ale SUA şi familiile lor, scrie news.ro.

„În fiecare moment al drumului vom clarifica faptul că Statele Unite s-au întors şi democraţiile lumii stau împreună pentru a aborda cele mai dificile provocări şi problemele care contează cel mai mult pentru viitorul nostru. Regatul Unit şi SUA, ca membri fondatori ai NATO, au făcut parte din cea mai puternică alianţă militară şi politică din istoria lumii”, a spus Biden.

joe-biden2.jpg

Joe Biden
Joe Biden și soția lui au fost aşteptați de personal al Forţelor Aeriene ale SUA şi familiile lor
Foto: Getty

"Acum trebuie să ne modernizăm alianţa, investind în infrastructura noastră critică, în capabilităţile noastre cibernetice şi să ne menţinem în siguranţă împotriva oricărei ameninţări cu care ne-am confruntat în ultimul deceniu şi a noilor provocări pe care urmează să le confruntăm", a adăugat el.

Preledintele american se va întâlni cu premierul britanic Boris Johnson este joi. Joe Biden o vizitează duminică pe regina Elizabeth a II-a, la Castelul Windsor.

 
 
Loading...