Joe Biden, candidatul democrat la alegerile prezidențiale din Statele Unite ale Americii, l-a criticat pe președintele Donald Trump pentru că a minimalizat gravitatea crizei de coronavirus.


"Am văzut un mesaj pe care l-a scris pe Twitter, mi l-au arătat. Spune "Nu lăsaţi COVID să vă domine viaţa". Să meargă să le spună asta celor 205.000 de familii care au pierdut pe cineva", a declarat Joe Biden. "Sper că nimeni nu va ajunge să spună că nu este o problemă. Este o problemă serioasă", a subliniat Joe Biden.

Anunţând ieşirea sa din spital, Donald Trump a scris pe Twitter "Nu vă temeţi de COVID", în pofida celor peste 210.000 de morţi în Statele Unite, cea mai îndoliată ţară din lume.

"Este îngrijorător", a declarat fostul vicepreședinte american. Donald Trump şi echipa sa au luat peste picior luni întregi măsurile de precauţie luate de candidatul democrat, acuzându-l că încearcă să se ascundă evitând electoratul pentru că respectă strict gesturile barieră şi a respectat măsurile de izolare în statul său Delaware.

donald_trump_6.jpg

Donald Trump

"Aş fi sperat ca preşedintele, după ce a trecut prin ce a trecut - şi sunt bucuros că îi merge destul de bine -, să le transmită o lecţie bună americanilor: măştile sunt importante", a lansat candidatul, potrivit digi24.ro.

Cei doi rivali au făcut un schimb de invective timp de 90 de minute, pe 29 septembrie, cu ocazia primei dezbateri prezidenţiale, desfăşurată haotic.

În cursul unei întâlniri televizate în direct cu alegătorii luni seară, jurnalistul de la NBC l-a întrebat dacă a fost îngrijorat aflând diagnosticul lui Donald Trump.

"Nu", a răspuns Joe Biden, care între timp a fost testat negativ. "Am fost meticulos cu distanţarea fizică. Am fost meticulos cu portul măştii", a afirmat el.

Fostul vicepreşedinte american a recunoscut însă că a fost "puţin descumpănit" când a văzut că apropiaţii lui Donald Trump aflaţi în sală nu poartă mască, după ce s-au aşezat, în timp ce soţia sa, Jill Biden, şi restul au făcut acest lucru.

A doua dezbatere prezidenţială este prevăzută pe 15 octombrie, la Miami. Cei doi rivali au făcut cunoscut că vor participa dacă va fi menţinută, în pofida diagnosticului preşedintelui Donald Trump.

 
 
Loading...