Joe Biden este noul președinte al Americii. Congresul SUA i-a validat joi dimineața (ora României) victoria la alegerile prezidențiale. Ședința a fost însă una extrem de tensionată, fiind întreruptă de proteste și de contestări.


Joe Biden este președintele SUA, după certificarea rezultatelor alegerilor prezidențiale de către Congres. Senatul și Camera Reprezentanților au aprobat rezultatul din Pennsylvania, astfel că ședința comună a fost reluată. Congresul a validat toate voturile din Colegiul Electoral, iar Joe Biden are voturile necesare pentru a deveni președinte. Alegerea sa a fost confirmată în ședință comună. Joe Biden are 306 de voturi electorale confirmate în Congresul SUA, în condițiile în care avea nevoie de 270 pentru a deveni președinte. Donald Trump are 232 de voturi confirmate.

donald-trump.jpg

Donald Trump
Plecarea lui Donald Trump de la Casa Albă s-a soldat cu patru morți și mai mulți răniți

Reacția lui Donald Trump după validarea alegerilor

„Chiar dacă nu sunt deloc de acord cu rezultatul alegerilor, iar faptele îmi confirmă acest lucru, pe 20 ianuarie va avea loc o tranziție organizată. Am spus mereu că voi continua lupta pentru a ne asigura că au fost numărate doar voturile legale. Asta reprezintă finalul celui mai bun mandat din istoria prezidențială și este doar începutul luptei noastre pentru idealul Make America Great Again”, a spus Donald Trump.

casa-alba.jpg

Casa Albă
Joe Biden, drum liber către Casa Albă

Joe Biden, președintele SUA, va fi învestit la 20 ianuarie

Președintele în exercițiu Donald Trump a anunțat că va avea loc „un transfer de mandat pașnic” în 20 ianuarie, ziua în care Joe Biden va fi învestit președinte al SUA. În pofida incidentelor din Capitoliu, Donald Trump și Rudy Giuliani au sunat mai mulți senatori republicani, făcând presiuni asupra lor pentru a contesta certificarea victoriei lui Joe Biden, potrivit unor surse citate de CNN.

CITEȘTE ȘIFotografii cu steagul României fluturat la protestele din America circulă pe internet și au devenit instant virale

 

 
 
Loading...