Juan Carlos Copes, legendă a tango-ului și profesorul Lizei Minnelli, a murit la 89 de ani

Ultima actualizare:

    Juan Carlos Copes a murit din cauza complicațiilor provocate de coronavirus Sursă foto: Gettyimages
Juan Carlos Copes a murit din cauza complicațiilor provocate de coronavirus Sursă foto: Gettyimages

Juan Carlos Copes, figură istorică a tango-ului, coregraf pentru Astor Piazzolla şi profesor pentru Robert Duvall şi Liza Minnelli, a murit la vârstă de 89 de ani din cauza unor complicații, după ce a fost diagnosticat cu noul coronavirus.

Anunțul a fost făcut de fiica coregrafului. Aceasta a scris un mesaj pe pagina personală de Facebook în care a adresat un mesaj emoționant. "Totul s-a întâmplat repede, tatăl meu a murit... Va străluci întodeauna în mijlocul stelelor şi pentru totdeauna în istoria tango-ului", a anunţat pe Facebook fiica sa Johana Copes. 

Coregraful se infectase cu coronavirus la sfârșitul lunii decembrie, iar starea sa fragilă de sănătate nu i-a permis să lupte împotriva virusului care continuă să facă victime în întreaga lume. 

Juan Carlos Copes, născut la 31 mai 1931, la Buenos Aires, a devenit celebru pentru că a făcut cunoscut tango-ul ca un stil coregrafic de sine stătător şi a dus acest dans popular pe marile scene internaţionale. A format cu cuplu legendar de tango cu Maria Nieves. Cei doi au fost căsătoriţi din 1964 până în 1973, dar au continuat să danseze împreună până în 1997. "Am ştiut că mi-am găsit Stradivariusului meu", a declarat el în 2016, evocând debuturile lor. Fiica sa Johana i-a călcat pe urme şi timp de aproape 20 de ani a fost partenera sa de dans. Coregraful s-a retras de pe scenă și și-a încheiat activitatea profesională în anul 2015, informează News.ro.

image
image
image
image
image
image
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net