Julian Assange a fost condamnat la 11 luni de închisoare

Ultima actualizare:

    Julian Assange, la intrarea în tribunal înaintea procesului de pe 1 maifoto: AFP
Julian Assange, la intrarea în tribunal înaintea procesului de pe 1 maifoto: AFP

Cofondatorul Wikileaks Julian Assange a fost condamnat, miercuri, la 11 luni de închisoare pentru că a încălcat condiţiile după ce a fost eliberat pe cauţiune. În vârstă de 47 de ani, el a fost găsit vinovat luna trecută, după ce a fost arestat la Ambasada Ecuadorului din Londra.

Julian Assange s-a refugiat în ambasadă în 2012 pentru a evita extrădarea în Suedia, unde este acuzat de agresiune sexuală, lucru pe care îl neagă.

Australianul a declarat, conform bbc.com, într-o scrisoare pentru proces, că s-a chinuit în condiţii grele şi că cere scuze celor pe care i-a jignit. Avocatul lui Assange a spus, în timpul negocierilor, că se temea că acesta s-a ascuns în ambasadă de frică să nu fie extrădat în SUA, după ce a lucrat pentru Wikileaks. 

După ce a fost condamnat la 11 luni de închisoare în Marea Britanie, Assange riscă până la cinci ani în SUA. El a făcut publice în 2010 secrete ale guvernului american şi este acuzat că a colaborat cu Chelsea Manning pentru a downloada documente clasificate ale Pentagonului privind securitatea naţională şi războaie. Marea Britanie trebuie acum să decidă dacă îl va extrăda pe Assange în SUA. 

image
image
image
image
image
image
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net