Julie, cea mai tânără persoană moartă de coronavirus în Franţa, avea doar 16 ani. Mama fetei: ”Este insuportabil”

Ultima actualizare:

    Julie a fost răpusă de coronavirus la numai 16 aniFoto: leparisien.fr
Julie a fost răpusă de coronavirus la numai 16 aniFoto: leparisien.fr

Coronavirusul nu iartă pe nimeni. Dacă până acum se credea că cei tineri sunt ocoliți de boala gravă, virusul ucigaș a început să atace acum și copiii. O tânără de 16 ani din Franța a murit din cauza Covid-19. Analizele nu au arătat că ar fi avut comorbidități. Familia fetei este distrusă de durere.

Tânără, aparent fără alte probleme de sănătate, Julie (16 ani) este cea mai tânără persoană care a murit din cauza coronavirusului în Franța.  Era elevă la un liceu din Essonn. Fata se află printre cele 365 de persoane decedate anunțate joi în această țară, scrie hotnews.ro. Cazul este șocant având în vedere că datele tuturor cercetărilor făcute până acum au demonstat că formele severe la persoane tinere sunt foarte rare.

Totul a început săptămâna trecută cu o tuse normală pe care a încercat să o trateze cu sirop și inhalații. "E greu de suportat. Ar fi trebuit să avem o viață normală", a declarat Sabine, mama fetei, contactată telefonic de AFP, din locuința sa din suburbiile pariziene. "Avea doar o tuse", repetă Sabine. O mică tuse, aparent benignă, apărută acum o săptămână, pe care a încercat să o trateze cu sirop, plante, inhalații.

Sâmbătă a început să aibă probleme de respirație, iar luni a ajuns la un medic generalist. Acesta a spus că nu este cazul să își facă probleme, însă a chemat serviciul deurgență. Au ajuns pompierii caure au dus-o pe fată la Spitalul Longjumeau, în Essonne. I se face un test de Covid-19. Medicii au spus că nu este cazul să își facă probleme. A fost dusă la spitalul pentru copii Necker, în Paris, unde i se fac încă două teste de coronavirus.

”Mă supără inima”

Starea s-a degradat însă treptat. A fost mutată la reanimare. Marți era apatică și obosea atunci când vorbea. ”Mă supără inima”, i-a spus mamei. Însă, chiar și așa, nimic nu porevestea sfârsitul tragic, mai ales că un medic intră în salon și o asigură pe femeie că fata ei este ok și că a trecut peste ce era mai greu. Ultimele două teste au ieșit negative, iar acest fapt a linisti-o pe mama fetei.

Însă vestea gravă a lovit mai târziu. Seara a venit rezultatul primului test făcut la spitalul Longjumeau, Julie este pozitivă la covid-19. Se simțea din ce în ce mai rău și medicii au intubat-o. Miercuri dimineața, în jurul orei 01.00, s-a stins. 

Mama și sora fetei au ajuns la spital o jumătate de oră mai târziu. Li s-a explicat faptul că este pentru ultima oară când o mai văd. Va fi inmormîntată peste câteva zile, în prezența a cel mult 10 persoane. Sicriul va rămâne închis astfel că nimeni nu își mai va putea lua rămas bun, iar toate bunurile ei vor fi incinerate.

”Este greu de suportat”, spune Sabine, mama adolescentei. Televiziunile afișează în buclă mesajul că o adolescentă de 16 ani a murit din cauza coronavirusului."E oribil pentru că eu știu că este a mea", a declarat mama fetei, pentru AFP, conform Hotnews.

Adolescenta era pasionată de muzică și dans, iar după ce își dădea bacalaureatyul, ar fi vrut să lucreze în organizarea evenimentelor, potrivit leparisien.fr. Colegii ei o cunoșteau drept o fată foarte sociabilă, amuzantă, binevoitoare, ambițioasă, iubită de toată lumea din liceu. 

În Franța, aproape 30.000 de persoane au fost confirmate pozitiv la infecția cu virusul ucigaș din China, iar aproximativ 1.700 de oameni au murit.  

Citește și:

LIVE CORONAVIRUS. Italia înregistrează 662 de noi decese

Reprezentant OMS: «Strănutul nu este un simptom al Covid-19». La ce trebuie să fiți atenți

image
image
image
image
image
image
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net