Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene a făcut o glumă care, cu siguranță, nu a fost pe gustul premierului britanic Theresa May. A afirmat că ar fi fost bine pentru Marea Britanie ca el să fi fost prim ministru.


La sosirea sa la reuniunea informală de la Bruxelles la care s-a  discutat în principal despre bugetul Uniunii Europene după ieşirea Marii Britanii din blocul comunitar, Jean-Claude Juncker a ţinut să precizeze că premierul britanic Theresa May nu l-a informat în legătură cu rezultatele reuniunii de joi a "cabinetului de război" britanic, consacrată pregătirii următoarei faze a negocierilor de ieşire.

După această informare, Juncker a făcut gluma, care nu a fost apreciată de Theresa May și de susținătorii acesteia. "Nu sunt premierul britanic. Ar fi fost bine pentru Marea Britanie, dar nu sunt", au fost cuvintele acestuia, potrivit metro.co.uk. Este un lucru cunoscut faptul că Jean-Claude Juncker nu este bine văzut în Marea Britanie și că fostul premier David Cameron a încercat, fără succes însă, să oprească numirea sa ca președinte al Comisiei Europene, în anul 2014. 

theresa-may.png

Foto
Theresa May a fost ținta atacului lui Juncker
Foto: Twitter

Unul dintre principalele subiecte care au fost abordate în cadrul reunii de vineri care a avut loc la Bruxelles a fost cel al modalității de desemnare a succesorului lui Jean-Claude Juncker la președinția Comisiei Europene. 

 
 
Loading...