„Jungla” din Calais, evacuată! Primul autocar cu refugiați a plecat din tabără

Ultima actualizare:

    Migranții au început să sosească luni la punctul de adunare stabilit de autoritățile franceze pentru evacuareFoto: AFP
Migranții au început să sosească luni la punctul de adunare stabilit de autoritățile franceze pentru evacuareFoto: AFP

Primul autocar cu refugiați din „Jungla” de la Calais a plecat luni dimineață (24 octombrie) din tabără, la mai puțin de o oră de la începutul operațiunii de evacuare. În autocarl se află 50 de imigranți sudanezi, care vor fi transferați în regiunea Burgundia, din centrul Franței,

Imensa tabără de refugiați improvizată în nordul Franței, cunoscută drept numele de „Jungla” de la Calais, va fi evacuată începând de luni (24 octombrie). Între 6.000 și 8.000 de bărbați, femei și copii așteaptă luni de zile în această tabără improvizată rezolvarea situației lor, care pentru cei mai mulți înseamnă speranța de a traversa Canalul Mânecii.

Autocarele îi vor transporta pe refugiați spre centre de primire din Franța. Peste 1.000 de polițiști și jandarmi au fost mobilizați pentru a asigura desfășurarea fără incidente a operațiunii. Cei mai mulți dintre refugiații din Franța speră că vor ajunge în Regatul Unit al Marii Britanii. Din cauza exasperării populației locale, tabăra de la Calais a devenit un soi de abces social, otrăvind dezbaterea din jurul imigrației și suscitând tensiuni între Paris și Londra, potrivit Agerpres. Astfel că, la sfârșitul lunii septembrie, guvernul socialist a anunțat desființarea ei.

Autoritățile susțin că dispun de 7.500 de locuri de cazare și speră să evacueze „Jungla” în cel mult o săptămână. Această evacuare nu a pus capăt dezbaterilor. Reprezentanți ai opoziției de dreapta și-au exprimat temerea de multiplicarea unor tabere de tipul celei de la Calais în toată Franța.

image
image
image
image
image
image
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net