Premierul canadian Justin Trudeau a declarat joi că se pare că o rachetă iraniană a doborât avionul ucrainean cu 176 de persoane la bord prăbuşit miercuri, la puţin timp de la decolarea de pe aeroportul din Teheran, relatează Reuters.


„Avem informații din mai multe surse, atât din partea aliaților noștri cât și de la propriile noastre servicii secrete. Dovezile indică faptul că avionul a fost doborât de o rachetă antiaeriană iraniană”, a declarat Justin Trudeau, într-o conferință de presă.

Avionul se îndrepta spre Kiev, însă cei mai mulți pasageri (138) aveau escală în Kiev, iar destinația finală era Canada.

„Această veste reprezintă, fără îndoială, un șoc în plus pentru familiile și așa îndurerate”, a spus Trudeau.

Declarația premierului canadian vine după ce mai multe surse americane au dezvăluit că există o „probabilitate foarte mare” ca zborul 752 care a decolat miercuri de pe aeroportul din Teheran să fi fost doborât de sistemele antiaeriene ale Iranului.

Un satelit militar a detectat, de asemenea, amprentele termice provenind de la două lansări de rachete antiaeriene, cel mai probabil SA-15. La puțin timp, satelitul a detectat o nouă amprentă termică, provenită în urma exploziei în aer a aeronavei civile, potriviti digi24.ro.

 
 
Loading...
Citeste tot despre: