După mai bine de două săptămâni de speculații în legătură cu starea de sănătate a liderului nord-coreean, în care s-a zvonit inclusiv că ar fi murit după o operație eșuată pe inimă, agenția oficială de presă din Coreea de Nord susține că Kim Jong Un și-ar fi reluat activitatea publică și ar fi tăiat panglica la inaugurarea unei fabrici de îngrășământ.


Reuters, preluat de News.ro, precizează că nu a putut verifica din surse independente informaţia difuzată de agenţia de presă nord-coreeană KCNA.

KCNA a transmis că Kim Jong Un (36 de ani) a tăiat panglica inaugurală în cadrul unei ceremonii care a avut loc vineri şi că toţi cei prezenţi la eveniment ”au izbucnit în urale furtunoase” pentru liderul suprem.

h_56059871.jpg

Ceremonia ar fi avut loc vineri
foto: EPA-EFE

Liderul nord-coreean şi-a exprimat satisfacţia în legătură cu linia de producţie a fabricii de îngrăşăminte, afirmând că aceasta are o contribuţie semnificativă la progresul industriei chimice a ţării şi la producerea de alimente, conform KCNA, citată de Reuters.

Kim Jong Un a fost însoţit de mai mulţi oficial de rang înalt, inclusiv de sora sa mai mică Kim Yo Jong.

Preşedintele SUA Donald Trump a declarat, după anunţul agenţiei de presă nord-coreene, că va avea ceva de spus despre liderul de la Phenian la momentul potrivit, precizează Reuters.

Kim Jong Un a lipsit de la ceremoniile pentru celebrarea bunicului său

Au existat speculaţii cu privire la starea de sănătate a lui Kim Jong Un după ce a lipsit de la ceremoniile organizate în 15 aprilie pentru celebrarea bunicului său Kim Il Sung, o sărbătoare foarte importantă în Coreea de Nord, când de obicei liderul de la Phenian vizitează mausoleul în care acesta se află. 

O publicație japoneză a anunțat că liderul nord-coreean s-ar afla în stare vegetativă după ce o operație de montare a unui stent a eșuat pentru că chirurgului i-ar fi tremurat mâinile. O televiziune din Hong Kong a anunțat apoi că Kim Jong Un ar fi murit, citând surse de rang înalt d ela Beijing.

Citește și:

Kim Jong Un s-ar fi ascuns într-un resort de lux, după operația la inimă! Imagini din satelit

Moartea liderului nord-coreean, infirmată de Coreea de Sud: «Kim Jong Un este în viață și bine»

 
 
Loading...