Liderul nord coreean, Kim Jong-Un nu renunţă la acţiunile sale violente îndreptate spre Japonia şi nu uită ce a promis Statelor Unite ale Americii, că le va transforma în„ fum şi scrum”.


Vineri dimineaţă, 15 septembrie, Coreea de Nord a lansat altă rachetă spre Japonia . De această dată, Coreea de Sud a răspuns, la rândul ei, cu testarea unor rachete .  Racheta armatei nord coreene a fost lansată din districtul Sunan şi a adus panică în rândul oamenilor terifiaţi de zgomotul îngrozitor pe care l-a produs.

Secretarul Apărării, Jim Mattis a etichetat acţiunea Coreei de Nord ca fiind una nesăbuită , iar când a fost întrebat de o posibilă reacţie a Statelor Unite , a declarat că nu doreşte să vorbească despre această posibilitate.  “Japonia nu poate tolera aceste ameninţări repetate venite din partea Coreei de Nord, iar răspunsul oferit va fi unul eficient şi prompt” , a declarat un reprezentant al Japoniei . Coreea de Sud a răspuns atacului prin lansarea unei rachete Hyunmoo-2.

imagine.png

foto
Traiectoria rachetei lansate de Coreea de Sud, ca răspuns la atacul Coreei de Nord
Foto: Daily Mail

Consiliul Uniunii Europene se va întâlni în seara aceasta, la solicitarea Statelor Unite şi a Japoniei pentru a discuta acţiunile violente făcute de Coreea de Nord întrucât ambele state sunt de acord cu faptul că Kim Jong-Un trebuie să primească un răspuns clar din partea comunităţii internaţionale.  Secretarul de stat sud coreean a declarat: „ Toate naţiunile trebuie să ia atitudine faţă de regimul dictatorial. China şi Rusia trebuie să îşi facă clară intoleranţa faţă de acţiunile lui Kim Jong-Un".

Coreea de Nord a lansat o serie de rachete la comanda lui Kim Jong-Un şi intenţionează să dezvolte un program intens de înarmare pentru a putea ataca Statele Unite ale Americii eficient . Fapul că Donald Trump l-a ameninţat pe Kim Jong-Un că va răspunde atacurilor cu „ foc şi furie “ nu a făcut decât să-l ambiţioneze pe liderul nord coreean ,susţin analiştii.

 

 
 
Loading...