Kim Jong-Un, despre decizia lui Trump în legătură cu Ierusalimul: „E un senil...”

Ultima actualizare:

    Kim Jong-Un îl consideră pe Trump un "senil, deranjat mental"Foto: Getty/AFP
Kim Jong-Un îl consideră pe Trump un "senil, deranjat mental"Foto: Getty/AFP

În condițiile în care decizia lui Donald Trump de a recunoaște Ierusalimul drept capitală a Israelului a nemulțumit chiar și lideri occidentali, era de așteptat ca dictatorul din Coreea de Nord să aibă, de asemenea, o atitudine disprețuitoare la dresa președintelui american.

Anul acesta, a existat un conflict verbal de la distanță între Donald Trump și Kim Jong-Un, presărat cu insulte, ironii și amenințări cu atacuri nucleare, de ambele părți. pe 9 decembrie, liderul nord-coreean a transmis prin supușii săi că este în total dezacord cu decizia lui Trump de a recunoaște Ierusalimul drept capitală a Israelului.

„Dat fiind că senilul deranjat mental a îndemnat deschis la ONU către o deconstrucție totală a statului suveran, această acțiune nu este atât de surprinzătoare. Această inițiativă arată clar lumii întregi cine este deconstructorul păcii și al securității mondiale, paria și criminalul în comunitatea internațională”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe, în cadrul agenției de presă nord-coreean KCNA, citată de Digi24.

Poziția Coreei de Nord este fermă în legătură cu afirmațiile președintelui american și intenționează „susținerea și solidaritatea cu poporul palestinian și arab în lupta lor pentru drepturile legitime.”

Donald Trump a uimit întreaga lume când a afirmat miercuri, 6 decembrie, că intenționează să recunoască Iersualimul drept capitală a Israelului și să mute ambasada americană aici. Decizia lui a stârnit nemulțumirea palestinienilor și altor state musulmane din regiune, concretizate prin lupte de stradă deosebit de violente, soldate cu victime, în mai multe orașe din Israel. Un imam din Iran chiar a amenințat că țara sa va răspunde cu atacuri nucleare asupra americanilor și israelienilor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Flacara olimpica Facebook jpg
cuplu cearta jpg
ploi jpeg
bar g712d79cb7 1920 jpg
fabrica 2 1600x1000 jpg
Papanasi png
image
actualitate.net
image
actualitate.net