Liderul nord-coreean Kim Jong Un a interzis purtarea blugilor rupţi sau „skinny”, dar şi a tunsorilor de tip „mullet”, informează agenţia sud-coreeană de presă Yonhap, citată de Digi24.


Măsura are ca scop menținerea la distanță de influențele capitaliste a tinerilor nord-coreeni. „Istoria ne-a învăţat o lecţie crucială: aceea că o ţară poate deveni vulnerabilă şi, în cele din urmă, poate să intre în colaps, în ciuda puterii sale economice sau militare, dacă se lasă influenţată de alte culturi. Trebuie să fim vigilenţi şi să veghem la apariţia celui mai mic semn al stilului de viaţă capitalist şi să luptăm împotriva lui până când acesta dispare”, se arată în articolul din publicaţia nord-coreeană, citat de Digi24.

gettyimages-1177885912.jpg

Tunsoare tip "mullet"
foto: Guliver / GettyImages

După vestimentația care include blugii rupți sau skinny (strâmți), tunsorile „mullet” (părul tuns scurt în faţă şi lăsat să crească lung la spate, sub formă de chică) au fost şi ele interzise în Coreea de Nord, țară în care femeile au la dispoziție un număr limitat de coafuri, iar bărbații își aranjează părul după modelul liderului suprem Kim Jong Un.

gettyimages-2734410.jpg

Tunsoare tip "mullet"
foto: GettyImages

Citește și:

Cum îşi alege Kim Jong-Un sclavele sexuale. Dezvăluiri din interiorul regimului

Kim Jong-un nu pleacă nicăieri fără WC-ul personal. Are unul montat şi în maşină

 

 
 
Loading...