Kim Jong-un, pe patul de moarte? Oficiali americani: „A suferit o operație pe cord și este în stare critică”

Ultima actualizare:
Kim Jong-un a inspectat în 12 aprilie o bază militară aeriană. Până în prezent a fost ultima sa apariție publică.
Kim Jong-un a inspectat în 12 aprilie o bază militară aeriană. Până în prezent a fost ultima sa apariție publică.

Kim Jong-un, liderul Coreei de Nord, ar avea mari probleme sănătate, titrează cele mai importante ziare din SUA. Mai mulți oficiali americani au declarat că liderul nord-coreean s-ar afla în moarte cerebrală, că ar fi grav bolnav sau că s-ar afla în recuperare după o intervenție chirurgicală pe inimă. Aceste zvonuri sunt infirmate de Phenian, dar și de autoritățile sud-coreene și chineze transmikte BBC.

După ce liderul nord-coreean nu a fost prezent la sărbătoarea zilei de naștere a bunicului său, pe 15 aprilie, eveniment la care a participat în fiecare an, în America au început să apară primele zvonuri și speculații cu privire la starea sa de sănătate.

Speculațiile au început în momentul în care liderul de la Phenian a lipsit de la celebrarea zilei de naștere a bunicului său
Speculațiile au început în momentul în care liderul de la Phenian a lipsit de la celebrarea zilei de naștere a bunicului său

Un oficial american a declarat că preocupările legate de sănătatea lui Kim sunt credibile, dar gravitatea situației sale este greu de evaluat. Daily NK, un ziar din Coreea de Sud, relatează că liderul din Coreea de Nord ar fi fost operat pe cord din cazua unor afecțiuni declanșate de fumatul excesiv, obezitate și suprasolicitare. În prezent, Kim ar urma un tratament într-o vilă din Hyangsan. „Au existat o serie de zvonuri recente despre sănătatea lui Kim. Dacă Kim este internat în spital, ar explica de ce nu a fost prezent la sărbătorile importante din 15 aprilie”, a declarat Bruce Klingner, fost șef adjunct al diviziei CIA pentru Coreea de Nord. „Dar, de-a lungul anilor, au existat o serie de zvonuri false despre Kim Jong-un sau tatăl său. Va trebui să așteptăm și să vedem, a mai precizat acesta.

Autoritățile de la Seul nu confirmă speculațiile

Potrivit autorităților de la Seul, deocamdată nu există nici un indiciu că liderul Coreei de Nord, care are 36 de ani, ar fi bolnav. Titlurile alarmiste care au apărut în aceste zile în presa din Occident sunt imposibil de verificat, mai ales că Phenianul a decis închiderea totală a granițelor țării din cauza pandemiei de coronavirus. Oficialii de la Seul au declarat că nu a existat și nu există nici un semn de alarmă cu privire la starea de sănătate a liderului nord-coreean.

În 2014, Kim a dispărut timp de 40 de zile, iar prima fotografie după apariția sa îl înfățișează în baston
În 2014, Kim a dispărut timp de 40 de zile, iar prima fotografie după apariția sa îl înfățișează în baston

Când au început primele zvonuri

Kim Jong-un a lipsit de la celebrarea zilei de naștere a bunicului său din 15 aprilie, lucru pe care nu l-a mai făcut niciodată până atunci. El a ratat – nu se știe de ce - ceremonia grandioasă organizată în cinstea „părintelui națiunii”. Inevitabil, absența sa de la unul dintre cele mai importante evenimente a ridicat o mulțime de semne de întrebare, iar de aici până la primele zvonuri cum că ar fi pe patul de moarte nu a mai fost decât un pas. Aceste suspiciuni au fost alimentate și de faptul că presa din Coreea de Nord nu i-a menționat prezența la testele balistice efectuate săptămâna trecută. Se știe că liderul nord coreean nu ratează sub nici o formă astfel de evenimente.

Ultima apariție a liderului de la Phenian a avut loc pe 12 aprilie, cu ocazia unei vizite pe care a efectuat-o într-o bază militară aviatică. În fotografii el pare sănătos și foarte relaxat. Cu o zi înainte, el participase la o întâlnire politică și totul părea a fi în regulă.

Kim Jong-un ar suferi de afecțiuni cardiace încă de anul trecut

Afirmația cu privire la starea de sănătate a lui Kim Jong-un a apărut marți într-un raport emis de un site nord-coreean ce aparține unor defectori din Coreea de Nord. O sursă anonimă a declarat pentru Daily NK faptul că liderul de la Phenian ar suferi de afecțiuni cardiovasculare încă din luna august a anului trecut, dar starea sa s-a înrăutățit după vizitele repetate la Muntele Paektu, care l-au epuizat. Această poveste care nu se știe dacă este sau nu reală a declanșat un val de zvonuri și suspiciuni în presa din întreaga lume. Agențiile de știri au preluat informația ca atare, însă presa americană s-a lansat în tot felul de ipoteze care mai de care mai alarmiste și titluri senzaționale. S-a ajuns până într-acolo încât să se sugereze pe față că liderul nord coreean ar fi într-o stare critică în urma unei intervenții chirurgicale pe cord.

În acest context, declarațiile oficiale care vin din partea Coreei de Sud sunt ca un duș rece pentru totți cei ce s-au lansat în speculații. Surse din cadrul guvernului de la Seul, dar și informații din partea oficialilor chinezi demontează toate zvonurile și spun că nimic din tot ce s-a spus și s-a scris nu este adevărat. Însă, cu toate acestea, nimeni nu a negat că liderul nord coreean ar fi suferit o operație pe cord. Ceea ce te duce cu gândul la faptul că există, totuși, un sâmbure de adevăr.


    În 2014, Kim a dispărut timp de 40 de zile, iar prima fotografie după apariția sa îl înfățișează în bastonSursa foto: bbc.com
În 2014, Kim a dispărut timp de 40 de zile, iar prima fotografie după apariția sa îl înfățișează în bastonSursa foto: bbc.com

Nu ar fi pentru prima oară când Kim Jong-un este dat „dispărut”

În 2014, Kim Jong-un a dispărut din lumina reflectoarelor timp de 40 de zile. Apoi, la începutul lui octombrie, a apărut teafăr și nevătămat, deși avea asupra sa - într-o fotografie – un baston. Și atunci au existat voci care au afirmat că liderul de la Phenian ar suferi de anumite probleme de sănătate, și anume de guta.

Cine este succesorul lui Kim Jong Un

Dacă lui Kim Jong-un i s-ar întâmpla ceva și nu ar mai putea conduce țara, nu se știe exact cine ar fi succesorul său. Lucrurile, se pare, nu sunt foarte clare. Totuși, în fruntea țării ar putea urca sora acestuia, Kim Yo-jong. Ea este cunoscută ca fiind Ivanka a Coreei de Nord. Luna trecută ea a făcut prima sa declarație publică și este un personaj din ce în ce mai vizibil, o prezență constantă la toate întâlnirile politice ale fratelui său.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
norvegia pixabay jpg
Femeie care bea ceai FOTO Shutterstock
Apartament Cannes Foto Booking jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net