Potrivit mai multor zvonuri lansate de presa chineză și cea japoneză, Kim Jong Un ar fi mort, sau în stare vegetativă, după o operație nereușită la inimă. Până acum, doar Coreea de Sud, țara vecină, a spus oficial că liderul de la Phenian este în viață, însă nimeni nu l-a mai văzut de aproape o lună.


Oficialii americani susțin că nu l-au mai văzut pe Kim Jong Un recent, dar că urmăresc atent rapoartele despre starea sa de sănătate. Secretarul de stat american, Mike Pompeo, a declarat că SUA nu are informații noi despre liderul nord-coreean, relatează Digi24. Imagini recente surprinse din satelit arată mişcări ale unor ambarcaţiuni de lux, folosite adesea de Kim Jong Un şi de anturajul său, în zona stațiunii Wonsan.

Kim Jong Un nu a mai fost văzut de pe 12 aprilie, iar o publicație japoneză susține că acesta nu a mai semnat documente oficiale de aproximativ două săptămâni.

Kim Jong Un s-ar fi izolat într-un complex de lux

kim-jong-un-imagini-satelit.jpg

Imagini recente din satelit surprind mişcări ale unor ambarcaţiuni de lux, folosite adesea de Kim Jong Un şi de anturajul său,
Foto: Google Maps

 

Complexul liderului nord-coreean de pe litoralul din Wonsan, pe coasta de est a țării, are numeroase vile pentru oaspeți și este deservit de o plajă privată, un teren de baschet și o gară privată, potrivit unor imagini din satelit. Aici, dictatorul are parte de toate condițiile! Kim Jong Un are la dispoziție o pistă de echitație, iar în apropiere se află iahtul său privat, estimat la 7 milioane de dolari.

 

Citește și

Ce a declarat Donald Trump despre Kim Jong-un. A băgat pe toată lumea în ceață

Moartea liderului nord-coreean, infirmată de Coreea de Sud: «Kim Jong Un este în viață și bine»

 
 
Loading...
Citeste tot despre: