Kim Jong-un «sparge» 402.210 $ pe an ca să nu-i putrezească tatăl

Ultima actualizare:
Vladimir Ilici Lenin
Vladimir Ilici Lenin

Cere bani de la muncitori pentru tatăl defunct! Costurile anuale pentru ca trupul decedat al dictatorului Kim Jong-il să fie conservat la gheaţă ca să nu putrezească se ridică la 402.210 $ (1.688.104 de lei).

De când a murit, la 17 decembrie 2011, la 69 de ani, după 17 ani la putere, trupul neînsufleţit al fostului conducător al Coreei de Nord, Kim Jong-il, a fost îmbălsămat şi este păstrat la gheaţă “pentru eternitate” într-un sicriu de sticlă în Palatul Kumsusan din Phenian.

Tot aici se află îmbălsămat şi corpul tatălui acestuia, Kim Ir-sen, primul dictator al Coreei de Nord, de la fondarea acesteia, în 1949, şi până la moartea sa, în 1994.

Kim Jong-il, născut 1941 - decedat 2011
Kim Jong-il, născut 1941 - decedat 2011

Pentru conservarea tatălui lui, Kim Jong-il, şi a bunicului său, Kim Ir-sen, actualul lider nord-coreean, Kim Jong-un (35 de ani), ar trebui să plătească aproape jumătate de milion de dolari, în fiecare an.

Însă nota de plată ajunge la cetăţenii lui care se luptă cu sărăcia din cauza programelor de înar-mare ale conducătorului lor şi a sancţiunilor impuse de ONU.

Kim Jong-un a cerut muncitorilor din fabrici să plătească pentru conservarea la gheaţă a tatălui lui. În schimb, ei vor primi certificate de loialitate. Nord-coreenii nu sunt de acord cu aceasta, dar nu au ce să facă, fiindcă dictatorul le-o impune, scrie ziarul britanic “The Mirror”.

“Unii oameni cred că este ridicol  cum autorităţile le ignoră viaţa  pentru a aduna bani ca nişte cadavre să nu putrezească.

Corpul  neînsufleţit al lui Kim Jong-il este expus într-un sicriu de sticlă
Corpul neînsufleţit al lui Kim Jong-il este expus într-un sicriu de sticlă

Ei dau certificate membrilor de partid şi muncitorilor care donează pentru a-şi arăta loialitatea. Partidul forţează toţi muncitorii să dea bani pentru întreţinerea Palatului Kumsusan, susţinând că aşa contribuie la prosperitatea ţării lor şi la fericiera poporului”, a spus o sursă. 

Şi trupurile lor sunt conservate

Primul lider al căruit trup a fost îmbălsămat pentru a fi păstrat intact după moarte a fost revoluţionarul rus Vladimir Ilici Lenin, primul premier al Uniunii Sovietice, decedat la 53 de ani în 1924. 


    Vladimir Ilici LeninFoto: Guliver / Getty Images
Vladimir Ilici LeninFoto: Guliver / Getty Images

Corpul lui a fost depus într-un sarcofag din sticlă într-un mausoleu din Piaţa Roşie din Moscova. Procedura secretă care păstrează mumia lui e atât de bine păstrată, încât rămâne un mister. A fost de asemenea conservat şi trupul dictatorului sovietic Iosif Stalin, decedat în 1953, la 74 de ani. Însă în 1961 trupul său a fost îngropat în necropola de lângă zidul Kremlinului. 

A mai fost îmbălsămat şi conservat trupul revoluţionarului comunist Ho Şi Min, decedat la 79 de ani, care a condus Vietnamul de Nord între 1946-1969, ca prim-ministru şi apoi ca preşedinte. Îmbălsămarea tuturor liderilor comunişti a fost făcută de specialişti ruşi. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
image
actualitate.net
image
actualitate.net