Klaus Iohannis: «Dragnea ar trebui să se retragă de tot din politică»

Ultima actualizare:

    Klaus Iohannis a spus că va respectat întotdeauna statul de dreptfoto: arhiva Click!
Klaus Iohannis a spus că va respectat întotdeauna statul de dreptfoto: arhiva Click!

Klaus Iohannis a făcut primele declaraţii după condamnarea lui Liviu Dragnea la 3 ani şi 6 luni cu executare. Preşedintele, aflat la Sibiu, a spus că liderul PSD ar trebui să se retragă din politică şi că e foarte grav că nimeni din partid nu îl "trimite acasă".

Aflat la Sibiu, unde a anunţat că va candida pentru un nou mandat de preşedinte, Iohannis a declarat că nu se teme de nicio suspendare şi că ştie că PSD nu este fericit de anunţul făcut sâmbătă. 

"Mi s-a părut că scena politică românească a intrat într-o fază destul de tulbure. Evoluţia nu este satisfăcătoare şi am urmărit sondajele. Toate arată că nivelul de nemulţumire este peste 80%, arată că lumea nu mai are încredere în clasa politică. În acest context, am considerat că acest anunţ poate să consituie un punct interesant, poate unii vor fi încurajaţi să meargă mai departe dacă fac acest anunţ. Alţii, probabil, nu vor primi bine acest anunţ. Mi s-a părut că este necesară o clarificare a intenţiilor mele. Cred că PSD nu este extrem de fericit că am făcut azi acest anunţ. 

Nu mă tem de nicio suspendare. Deciziile pe care le iau sunt cele pe care le consider corecte şi bune pentru România. Nu există niciun motiv de suspendare şi nu are cine să o facă. Nu-mi doresc să se teamă de mine, îmi doresc să se teamă de români", a spus preşedintele României, coform adevarul.ro.

El a comentat şi condamnarea lui Liviu Dragnea şi decizia liderului PSD de a nu-şi da demisia din partid, pe care el o consideră una normală într-o ţară democratică. 

"Sunt de părere că Dragnea ar trebui să se retragă de tot din politică. După a doua condmnare, ar trebui să dispară pur şi simplu din viaţa publică românească. Aşa s-ar întâmpla în orice ţară, chiar cu democraţie incipientă. La noi nu se întâmplă, pentru că aşa gândeşte el. Partea care mi se pare că este mai gravă e că PSD nu-şi dă seamă ca trebuie să-l trimită pe Dragnea acasă. Suntem în faza total nepotrivită şi nefericită în care cel mai mare partid se constituie în grup de presiune şi de lobby pentru un infractor. 

În politică nu trebuie să aştepţi până la ultima condamnare. Orice persoană are dreptul să fie considerată nevinovată în sens constituţional, în dar în politică e nevoie de oameni asupra cărora nu planează nicio suspiciune. Cum vrea un infractor condamnat să fie credibil şi să fie un exemplu pentru România? Aici vorbim şi de moralitate. Politica e despre moralitate. Cum să conducă România un om care e condamnat în două dosare penale? ce credibilitate mai poate să aibă România? Investitorii îşi pierd toată încrederea dacă cel mai important lider politic îşi permite să disece hotărâri judecătreşti în public“, a declarat Iohannis la Sibiu!", a mai spus Iohannis.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net