Liderul ISIS a fost ucis. Să fie sfârșitul terorismului?

Ultima actualizare:

    Liderul ISIS a fost ucisFoto Getty
Liderul ISIS a fost ucisFoto Getty

Liderul organizației teroriste Statul Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi , a fost ucis în urma unui raid aerian. Aviația militară americană a fost cea care a lansat atacul în timpul unei misiuni în Siria.

Baghdadi a murit în urma unui atac aerian lansat asupra unui bastion ISIS din Raqqa, în nordul Siriei, relatează DailyStar.co.uk. O sursă de presă locală a declarat că liderul ISIS a murit încă de duminică dimineața, 12 iunie, dar coaliția anti-teroristă condusă de americani nu a făcut niciun comentariu cu privire la eveniment.

Al-Baghdadi, care a preferat să acționeze mai mult din umbră, a fost un cleric sunit și chiar a studiat pentru un doctorat la Universitatea din Bagdad.

End of ISIS? Evil death cult chief "dies after coalition air strike" https://t.co/eL8wppHdHK pic.twitter.com/Br1Vwlw2L7— Report UK (@ReportUK) 14 iunie 2016

End of ISIS? Evil death cult chief "dies after coalition air strike" https://t.co/eL8wppHdHK pic.twitter.com/Br1Vwlw2L7

Fosta sa soție, Saga al-Dulmaimi, care a reușit să se îndepărteze de el, a declarat că atunci când s-au cunoscut, Baghdadi era o "persoană normală" care lucra ca lector universitar. "La acea vreme, numele lui era Hisham Mohammad și era un familist. Cum a devenit el emirul celei mai periculoase organizații teroriste din lume, este un mister pentru mine", a declarat Saga.

image
image
image
image
image
image
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net