Liderul organizației teroriste Statul Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi , a fost ucis în urma unui raid aerian. Aviația militară americană a fost cea care a lansat atacul în timpul unei misiuni în Siria.


Baghdadi a murit în urma unui atac aerian lansat asupra unui bastion ISIS din Raqqa, în nordul Siriei, relatează DailyStar.co.uk. O sursă de presă locală a declarat că liderul ISIS a murit încă de duminică dimineața, 12 iunie, dar coaliția anti-teroristă condusă de americani nu a făcut niciun comentariu cu privire la eveniment.

Al-Baghdadi, care a preferat să acționeze mai mult din umbră, a fost un cleric sunit și chiar a studiat pentru un doctorat la Universitatea din Bagdad.

Fosta sa soție, Saga al-Dulmaimi, care a reușit să se îndepărteze de el, a declarat că atunci când s-au cunoscut, Baghdadi era o "persoană normală" care lucra ca lector universitar. "La acea vreme, numele lui era Hisham Mohammad și era un familist. Cum a devenit el emirul celei mai periculoase organizații teroriste din lume, este un mister pentru mine", a declarat Saga.

 
 
Loading...