Kim Jong-Un, liderul Coreei de Nord, le-ar fi ordonat cetățenilor din capitala Phenian să părăsească imediat orașul, alimentând temerile că pregătește țara de război.


Conform presei sud-coreene, jurnaliștii din Nord au fost informați să se pregătească sâmbătă pentru un „eveniment mare și foarte important”. Atunci când va avea loc cea mai mare sărbătoare națională, „Ziua Soarelui”.

Imagini surprinse din satelit demonstrează, însă, că nord-coreenii se pregătesc să efectueze un test nuclear, o „aroganță” pe care Kim Jong-un vrea să i-o facă lui Donald Trump, după ce președintele SUA nu a exclus începerea unei operațiuni militare pentru a presa guvernul de la Phenian să renunțe la armele nucleare și la programul de construire de rachete balistice.

fig1_punggye-upd-17-0412-990x742.jpg

punggye
Imaginile din satelit indică o activitate crescută în zona Punggye-ri

 

Imaginile din satelit arată o activitate crescută în Punggye-ri, zona unde nord-coreenii efectuează, de regulă, teste nucleare. Mai mulți experți militari consideră că festivitățile care vor avea loc sâmbătă vor fi strâns legate de aceste teste nucleare. Armata a americană a deplasat la nord de Singapore portavionul USS Carl Vinson pentru a efectua exerciții militare cu forțele navale japoneze.

 

 

 

 
 
Loading...