Londonezii au umplut parcurile, ignorând carantina. Presa i-a numit "covidioți", iar imaginile îți lasă un gust amar

Ultima actualizare:

    foto: Profimedia
foto: Profimedia

Marea Britanie a raportat duminică un total de 47.806 cazuri de infectare cu Covid-19 şi 4.934 de decese provocate de Covid-19, cu 621 mai multe decât sâmbătă, 4 aprilie. Cu toate acestea, pneumonia care a ucis peste 67.000 de oameni în întreaga lume nu pare să-i sperie pe unii britanici, care s-au ales cu apelativul de "covidiots". Priviți imaginile din galeria foto și veți înțelege de ce.

Mii de englezi au ieșit sâmbătă, în parcuri, profitând de temperaturile de peste 20 de grade Celsius. Imaginile sunt greu de privit de către cei care respectă carantina impusă de autorități și de cei care înțeleg că distanțarea socială este o armă importantă în lupta cu coronavirusul.


    foto: EPA/EFE
foto: EPA/EFE

Greenwich Park, Brockwell Park au fost adevărate oaze de relaxare. Unii s-au tolănit pe iarbă, în costum, savurând o carte, alții au făcut băi de soare pe bancă, biciliștii și alergătorii au umplut aleile, iar mamele și-au scos la plimbare pruncii, în cărucioare. Jurnaliștii britanici au găsit și cuvântul potrivit pentru a-i caracteriza pe cei care încalcă restricțiile carantinei: "covidiot" (covid+idiot), așa că titlurile de prima pagină au fost usturătoare.

Exodul de sâmbătă nu a rămas însă netaxat de autorități. "The Sun" scrie că mai multe parcuri au fost închise azi (5 aprilie), după ce mii de oameni au descins în weekend pentru a se relaxa, de parcă pe glob nu ar fi o cumplită pandemie care ne-a dat viețile peste cap. Matt Hancock, ministrul Sănătății a anunțat că plimbările în scop de agrement sunt ilegale și că va taxa grav orice abatere.


    foto: EPA/EFE
foto: EPA/EFE

"Acestea nu sunt recomandari, ci reguli. Nu trebuie să-ți părăsești casa decât în patru situații: dacă ai probleme medicale, dacă ai nevoie de mâncare, dacă muncești sau pentru exerciții fizice. Avem o lege dată în sensul acesta. Nu e o recomandare, repet. E o regula, iar oamenii trebuie să o respecte", a spus Matt Hancock, potrivit Daily Mail.

Citește și:

Imagini care sfidează orice logică: Napoli arată ca un furnicar în plină carantină

Toate parcurile din București se închid începând de sâmbătă după-amiază. Amenzile sunt uriașe!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net