Doi morți și trei răniți într-o luare de ostatici dintr-un supermarket din sudul Franței

Ultima actualizare:

    Mai multe persoane au fost luate ostatice într-un supermarket din sudul FranțeiFoto: AFP
Mai multe persoane au fost luate ostatice într-un supermarket din sudul FranțeiFoto: AFP

Mai multe persoane au fost luate ostatice de un bărbat înarmat într-un supermarket dintr-un oraș din sudul Franței. Autoritățile spun că este vorba despre un act terorist. Bărbatul a ucis doi dintre ostatici și a rănit alte trei persoane, printre care și un polițist. După intervenția în forță a trupelor speciale, bărbatul, un marocan, a fost ucis.

UPDATE 16.00: Bărbatul care a luat aproximativ 20 de ostatici a fost ucis după intervenția în forță a trupelor speciale, anunță presa franceză.

UPDATE 15.35: Cotidianul Le Figaro precizează că ar fi vorba și de o a treia persoană decedată, găsită împușcată în cap, în Carcassonne, unde a fost rănit și un polițist. Autoritățile suspectează că ucigașul este același atacator care a luat 20 de persoane ostatice în supermarket, în Trèbes.

UPDATE 15.20: Ministerul de Interne a confirmat că doi ostatici au fost uciși de bărbatul înarmat. De asemenea, alte trei persoane sunt rănite grav, scrie 20minutes.fr

BBC menționează că la această oră, operațiunea de salvare a ostaticilor este în plină desfășurare.

UPDATE 15.15: Presa locală, citată de Digi24 precizează că e posibil ca două persoane să fi fost ucise în schimbul de focuri, dar autoritățile încă nu pot confirma această informație. Mașina din care a fost împușcat un polițist într-o localitate învecinată a fost găsită în parcarea supermarketului.

UPDATE 13.50: Doi dintre ostatici ar fi fost împușcați, fiind în stare de inconștență.UPDATE 13.30: în supermarket se aflau 20 de persoane. Bărbatul care i-a luat ostatici este un marocan, învârstă de aproximativ 30 de ani.


    În supermarket se aflau 20 de persoaneFoto: AFP
În supermarket se aflau 20 de persoaneFoto: AFP

UPDATE 13.05: Conform presei din Franța, citată de Digi24, bărbatul mai întâi a atacat o patrulă de politiști și a reușit să împuște un agent, care a fost transportat la spital, după care a intrat într-un supermarket „Super U” și ar fi luat ostatici clienții și angajații magazinului.

UPDATE 13.00: Teroristul ar fi strigat că săvârșește atacul în numele organizației Stat Islamic. Polițistul rănit ar fi fost, de asemenea, împușcat dintr-o mașină suspectă, acceași care l-ar fi condus pe atacator la supermarket.


    Atacatorul e de origine marocană și ar avea în jur de 30 de aniFoto: AFP
Atacatorul e de origine marocană și ar avea în jur de 30 de aniFoto: AFP

Un bărbat înarmat a pătruns într-un supermarket din orașul Trèbes, din sudul Franței, luând ostatici clienții și angajații din magazin, informează Digi24.

A fost instituit un perimetru de securitate în zonă, iar poliția care a încercuit supermarketul încearcă să-l convingă pe atacator să se predea și să nu-i rănească pe ostatici. Un polițist a fost împușcat și rănit în Carcassonne, localitate aflată la 15 minute de mers cu mașina de locul unde se află ostaticii.

image
image
image
image
image
image
mihaela bilic instagram jpg
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image png
bani  foto   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net