Luna a fost izbită cu 61.155 km/h

Ultima actualizare:

    Luna, satelitul natural al Terrei, a încasat încă o lovitură pentru a ne salva de la catastrofă
Luna, satelitul natural al Terrei, a încasat încă o lovitură pentru a ne salva de la catastrofă

Satelitul natural al Pământului a încasat o lovitură devastatoare în timpul eclipsei de Lună din noaptea dintre 20 și 21 ianuarie.

Fenomenul ceresc a putut fi observat în direct de astronomii din întreaga lume. Recent, a fost calculată viteza cu care s-a izbit de Lună asteroidul de mici dimensiuni, cercetătorii stabilind că a fost de 61.155 km/h. Luna nu are atmosferă și nu a amortizat impactul devastator care a creat un crater de 15 metri diametru.

Conform cercetătorilor, scena care a durat 0,28 de secunde putea fi observată inclusiv cu ochiul liber a fost un semnal de alarmă cu privire la pericolele care ne pândesc din cosmos.

Asteroidul din noaptea de 20 spre 21 ianuarie nu a cântărit mai mult de 45 de kilograme și a avut o circumferință de maximum 60 de centimetri. Energia dezvoltată în momentul impactului a fost echivalentul unei explozii de 1,7 tone de TNT, iar craterul produs a fost suficient de mare pentru a putea îngropa complet două autobuze etajate.

Căldura degajată de coliziune a fost de 5.400 de grade Celsius, aproximativ aceeași temperatură de la suprafața Soarelui. Astronomii spanioli de la Observatorul MIDAS din Sevilla cred că ”Luna ne-a salvat încă o dată de la catastrofă”, încasând o lovitură în locul Terrei. 

Parteneri

image
image
image
image
image
image
ungaria romania colaj pexels jpg
Gustav Klimt Immersive Experience Gold in Motion 2 jpg
cafea jpg
renovare apartament jpg
WhatsApp Image 2024 04 24 at 10 52 03 jpeg
bucuria 1536x1024 jpg
atena praf saharian jpg
orhidee jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net