MAE, atenționare de călătorie pentru Grecia: caniculă şi risc de incendii!

Ultima actualizare:

    Grecia, una dintre destinațiile preferate de românifoto: Pixabay.com
Grecia, una dintre destinațiile preferate de românifoto: Pixabay.com

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Elenă că Serviciul de Meteorologie elen a emis o prognoză meteorologică cu privire la temperaturile ridicate, de până la 40 de grade Celsius, pentru următoarele zile.

Se estimează că valul de căldură va dura până vineri, 16 iulie 2021, fiind provocat de masele de aer cald provenit din zona Africii de Nord. Potrivit MAE, regiunile cele mai afectate vor fi pe continent, inclusiv în regiunea Attica şi în capitala Atena, cele mai ridicate temperaturi atingând 38°- 40° C. În insule şi în zonele de pe malul mării, temperaturile vor fi cu 3 - 5 grade mai scăzute.

De asemenea, riscul de incendii rămâne în continuare ridicat (categoria 4 din 5), pentru următoarele regiuni: Attica, Grecia Centrală (insula Evia), Marea Egee de Nord (insulele Chios, Samos, Ikaria), Creta.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net