15 persoane rănite şi patru ucise în 6 atacuri armate, în Viena. Unul dintre atentate, lângă o sinagogă

Ultima actualizare:

    Mai mulţi atacatori au deschis focul în zona Schwedenplatz, din Vienafoto: Twitter
Mai mulţi atacatori au deschis focul în zona Schwedenplatz, din Vienafoto: Twitter

Cel puţin 15 persoane au fost rănite şi patru ucise într-o serie de atacuri armat, în Viena, Austria, luni seara (2 noiembrie). Primul atentatul a avut loc lângă o sinagogă din zona Schwedenplatz, dar nu se ştie încă sigur dacă lăcaşul de cult a fost ţinta sau birourile de lângă. Restul locaţiilor nu au fost încă făcute publice, dar poliţia a confirmat că un atacator a fost ucis, iar un poliţist rănit.

UPDATE ORA 8.20. Cel puţin 4 persoane au murit seara trecută la Viena în urma atacului terorist: doi bărbaţi şi o femeie aflaţi în centrul oraşului şi unul dintre atacatori, a anunţat Franz Ruf, şeful poliţiei.

UPDATE 08:00 Autorităţile austriece au anunţat marţi dimineaţă că atacatorul ucis a fost identificat şi ar fi fost un simpatizant al organizaţiei teroriste Stat Islamic. Bărbatul purta o vestă cu explozibil falsă. Poliţia a ajuns la domiciliul acestuia şi a efectuiat o percheziţie.

Poliţia din Viena a alertat locuitorii capitalei austriece să evite locurile publice şi transportul în comun. "S-au tras focuri în centrul oraşului, persoane au fost rănite, staţi departe de locurile publice şi transporturile în comun", a fost mesajul publicat pe pagina de Twitter, conform theguardian.com.

Cel puţin 15 persoane au fost rănite, informaţia nefiind însă confirmată oficială. Un poliţist a fost împuşcat şi rănit grav. Două persoane au fost ucise, un civil şi unul dintre atacatori. Se pare că poliţia a arestat deja mai mulţi suspecţi. 

Un număr mare de poliţişti a fost trimis la faţa locului
Un număr mare de poliţişti a fost trimis la faţa locului

Autorităţile au confirmat că în seara de luni au avut loc atacuri în şase locaţii diferite în capitala Austriei. Nu se ştie încă dacă e vorba despre acelaşi grup de atacatori, care au mers dintr-un loc în altul, sau au fost atentate separate. 

Cu roşu pe hartă, zona unde a avut loc primul atac din Viena
Cu roşu pe hartă, zona unde a avut loc primul atac din Viena

Conform presei locale, primele focuri s-au auzit în jurul orei locale 20.00 (21.00 ora României), în zona Schwedenplatz, de lângă malul Dunării, unde se află cea mai mare sinagogă din Viena.

Liderul comunităţii evreieşti din Austria, Oskar Deutsch, a spus că nu e clar dacă ţinta atacului a fost sinagoga, dar că atât lăcaşul de cult, cât şi birourile din zonă erau închise la ora atentatului. 

Un rabin care locuieşte în zona unde a avut loc primul atac a declarat că suspecţii trăgeau încontinuu înspre restaurantele şi barurile situate acolo, care aveau şi mese afară. 

Ştire în curs de actualizare

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net