Mama lui Marine Le Pen a pozat în Playboy. Totul despre femeia care ar putea conduce Franța

Ultima actualizare:

    Marine Le Pen speră să intre în turul doi al alegerilor prezidențiale din Franța, dar lupta e foarte strânsăFOTO: Getty Images
Marine Le Pen speră să intre în turul doi al alegerilor prezidențiale din Franța, dar lupta e foarte strânsăFOTO: Getty Images

Marine Le Pen s-a plasat printre candidații cu șanse mari la a câștiga alegerile prezidențiale din Franța. A încercat să renunțe la retorica antisemită a tatălui său, Jean Marie Le Pen, dar cariera liderului extremist al Frontului Național încă este modelată de trecutul controversat al părintelui.

Cu toate acestea, fiica cea mică a lui Jean-Marie și-a petrecut o mare parte din viața sa îmbrățișând retorica de extremă dreapta promovată de Frontul Național, un partid asemănător cu PRM-ul, dar care s-a aflat la marginea politici franceze în anii ’70 și ’80.

Poate că Marine Le Pen nu mai folosește discursul rasist al tatălui său, dar a promis să-i protejeze pe „patrioți” de globalizare, de Uniunea Europeană și de refugiații musulmani. Identitatea ei politică rămâne marcată, însă, de originile dubioase ale Frontului Național, partidul fondat chiar de tatăl ei.

Au fost șapte momente care i-au schimbat viața lui Marine Le Pen și care a transformat-o în politicianul de care se teme toată Uniunea Europeană.

2 Noiembrie 1976

Cu o noapte înainte ca Jimmy Carter să câștige alegerile prezidențiale din SUA, micuța de 8 ani Marine Le Pen era acasă, în apartamentul din centrul Parisului unde era crescută de părinții ei. Atunci, în acea seară, câteva kilograme de dinamită au aruncat în aer acoperișul clădirii. Poliția a spus că a fost o tentativă de asasinat la adresa tatălui său. Autorii atentatului nu au fost niciodată prinși. 


    Casa familiei Le Pen a fost aruncată în aer după un atac terorist. Făptuitorii nu au fost identificați niciodatăFoto: AFP
Casa familiei Le Pen a fost aruncată în aer după un atac terorist. Făptuitorii nu au fost identificați niciodatăFoto: AFP

Marine a supraviețuit fără a fi rănită și a spus că această experiență a marcat-o profund, creând o legătură puternică între ea și tatăl ei, Jean-Marie.

După atac, familia Le Pen s-a mutat din Paris în Montretout, într-o clădire aflată la marginea capitalei Franței, dăruită lui Jean-Marie de un susținător bogat al partidului. Marine a locuit acolo, împreună cu tatăl ei, timp de 4 decenii.

10 octombrie 1984

Viața familiei Le Pen a fost cu totul și cu totul neconvențională. Nu se potrivea deloc stilului Franței burgheze. Părinții ei au trăit departe de cele trei fiice, călătorind des fie pentru a se distra sau în campanie, atunci când veneau alegerile.


    Marie-Caroline Le Pen a pozat în Playboy, provocându-i o traumă puternică fiicei sale
Marie-Caroline Le Pen a pozat în Playboy, provocându-i o traumă puternică fiicei sale

Așa a fost de la început dar, când Marine a făcut 16 ani, mama ei și-a părăsit familia și a fugit cu un amant. A întrerupt orice legătură cu fiica sa timp de 15 ani. Marine a locuit alături de tatăl ei la Montretout suportând certurile amare dintre părinții ei, care au ocupat prima pagina a ziarelor de a acea vreme. Mama ei a pozat inclusiv goală într-un număr al ediției franceze din Playboy.

Trauma provocată de acest eveniment a creeat o legătură specială între Marine și surorile sale, care au susținut-o necondiționat tot timpul. 

1 ianuarie 1998

Atunci când era mică, Marine și-a dorit să fie polițist, dar, mai târziu, s-a pregătit să devină avocat. Niciodată nu a scăpat de pe orbita tatălui său.

Primul loc de muncă i l-a oferit un prieten de-al lui Jean-Marine iar marea majoritate a timpului și-l petrecea apărându-i pe cei care participau în mișcările de extremă dreaptă. Atunci când s-a decis s-o ia pe cont propriu, s-a decis să se mărite în 1997 cu un activist din Frontul Național. După 6 ani de avocatură, la 1 ianuarie 1998, a renunțat la job  și s-a înscris în partid.

Trei luni mai târziu avea să câștige primele sale alegeri, pentru consiliul regional din Nordul Pasului Calais, o zonă cu populație săracă ce se învecinează cu Belgia. 

5 mai 2002

Succesul nesperat obținut de Jean-Marie Le Pen în primul tur al alegerilor prezidențiale din 2002 a scos în stradă milioane de francezi care au protestat zile în șir. În turul al doilea, Jacques Chirac s-a impus la mustață și a câștigat alegerile.

Aceea a fost noaptea în care publicul francez a descoperit-o pe Marine Le Pen. O doamnă blondă de 33 de ani, cu părul blond, lung. O fumătoare înrăită.

În timp ce Jean-Marine era hulit în stradă și etichetat drept fascist, Marine a făcut turul televiziunilor pentru a-și apăra tatăl. Acela a fost momentul în care Marine și-a început călătoria spre vârful politicii franceze. 

13 mai 2009

Florian Phillippot avea 27 de ani atunci când absolvea cursurile de elite ale Școlii Naționale de Administrație din Franța. În acea zi, un prieten comun l-a prezentat lui Marine. Le Pen nu prea era sigură că e bine să ia masa cu un tocilar, dar, după ce au servit cina, a fost un fel de dragoste la prima vedere. Dragoste profesională, nu altceva, pentru că relația dintre cei doi este pur platonică.


    Marine Le Pen, alături de Florian Philippot (prim-plan), eminența cenușie a Frontului NaționalFOTO: Getty Images
Marine Le Pen, alături de Florian Philippot (prim-plan), eminența cenușie a Frontului NaționalFOTO: Getty Images

Numai că ambii au fost pe aceași lungime de undă atunci când au discutat despre politică. Iar Phillippot, un tehnocrat feroce, a ajutat-o pe Marine Le Pen să aibă încredere și să își dezvolte o gândire structurată.

Tot el a ajutat-o pe Marine să împrospăteze imaginea îmbâcsită a Frontului Național și să reprogrameze partidul către teme precum suveranitatea țării și nu cptre naționalism. Această mișcare i-a adus partidului un sac de voturi. 

20 august 2015

Marine a preluat frâiele Frontului Național în 2011 având binecuvântarea tatălui său și pe Phillippot la dreapta sa. A reformat partidul din temelii și l-a făcut frecventabil. Dar, mai avea o problemă: chiar tatăl ei, Jean-Marine.


    Jean-Marine Le Pen și fiica sa au rupt orice relație după ce liderul Frontului Național l-a exclus din partid pe tatăl săuFoto: Getty Images
Jean-Marine Le Pen și fiica sa au rupt orice relație după ce liderul Frontului Național l-a exclus din partid pe tatăl săuFoto: Getty Images

În ciuda avertismentelor din partea fiicei, Jean-Marine pur și simplu nu putea să renunțe la limbajul xenofob. Vorbea tot timpul despre lagăre de concentrare și camere de gazare. Totul a explodat atunci când, în 2015, Jean-Marine a spus la televizor că Holocaustul a fost doar un „detaliu” al celui de-Al Doilea Război Mondial. După patru luni de lupte interne, Marine a convocat comitetul executiv al partidului și l-a exclus pe tatăl său, cel care a construit, practic, formațiunea aceasta politică. 

9 aprilie 2017

Înaintea primului tur al alegerilor prezidențiale din Franța, Marine Le Pen se află la câteva lungimi de undă în spatele lui Emmanuel Macron, principalul favorit în această cursă, conform sondajelor de opinie.

Dar a pierdut teren după ce trecutul tatălui său a prins-o din urmă. A spus în direct, la o emisiune televizată, că Franța ar trebui să nu mai fie responsabilă pentru deportarea din Paris la Auschwitz a 13.000 de evrei din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Comentariile sale xenofobe au fost întoarse pe toate fețele și, evident, toată lumea parcă l-a auzit pe Jean-Marie Le Pen vorbind prin fiica sa. Chiar și dacă Marine Le Pen a făcut o gafă, episodul a demonstrat că, indiferent că au trecut 15 ani de când s-a distanțat de discursul tatălui său, Marine trăiește în continuare cu o umbră care planează asupra sa. Este umbra tatălui ei.

Sursa: bloomberg.com

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
rosii tomate istock jpg
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (7) jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net