Un caz din luna martie, asemănător cu cel al lui George Floyd, a ieșit la lumină acum. Manuel Ellis, un afro-american de 32 de ani, a murit, conform autopsiei, din cauza unui stop respirator, în urma unei constrângeri fizice a polițiștilor din Tacoma.


”Ceea ce aflăm din acest video este că Manny Ellis nu doar că a spus că «nu pot respira», ci «nu pot respira, domnule»”, a subliniat într-o conferinţă de presă avocatul familiei victimei.

Avocatul consideră că ”acest lucru arată înmod clar că el lupta să respire, dar încerca în acelaşi timp să rămână respectuos în ultimele clipe ale vieţii sale. Este un semn că el nu era persoana agresivă prezentată de poliţie”, notează news.ro.

Bărbatul a murit din cauza unui stop respirator, în urma unei constrângeri fizice, a arătat autopsia, relevând faptul că prezenţa metamfetaminei în organismul său şi o boală cardiacă ar fi putut să contribuie la decesul acestui bărbat de doar 32 de ani.

Primarul oraşului Tacoma, situat la aproximativ 50 de kilometri de Seattle, a cerut săptămâna trecută ca cei patru poliţişti implicaţi în acest dosar - plasaţi în concediu administrativ pentru moment - să fie daţi afară din poliţie şi urmăriţi în justiţie.

Poliţiştii au anunţat că l-au arestat pe Manuel Ellis pentru că încerca ”să deschidă portierele unor vehicule în care se aflau ocupanţi”.

Loading...