Marea Britanie a aprobat vaccinul Pfizer. Englezii au comandat 40 de milioane de doze

Ultima actualizare:

    În Marea Britanie, imunizarea va începe în câteva zile
În Marea Britanie, imunizarea va începe în câteva zile

Marea Britanie a devenit prima țară din lume care a aprobat folosirea vaccinului anti-COVID dezvoltat de Pfizer/BioNTech pe scară largă, pentru imunizarea întregii populații. Vaccinarea ar putea începe în câteva zile.

Specialiști din cadrul Autorității de reglementare britanică MHRA au afirmat că vaccinul, care oferă o protecție de până la 95% împotriva COVID-19, este sigur, iar imunizările pentru persoane din grupuri cu prioritate ridicată ar putea începe în câteva zile, transmite Mediafax.

Marea Britanie a comandat deja 40 de milioane de doze - suficient pentru a vaccina 20 de milioane de oameni.Aproximativ 10 milioane de doze ar trebui să fie disponibile în curând, primele unități urmând să sosească în Marea Britanie în următoarele zile. 

Vaccinul anti-COVID dezvoltat de Pfizer/BioNTech a trecut cel mai rapid de la concept la realitate, având nevoie de doar 10 luni pentru a urma aceiași pași de dezvoltare care durează în mod normal un deceniu.

Deși vaccinarea poate începe, oamenii trebuie să rămână vigilenți și să respecte regulile pentru a opri răspândirea, spun experții.

Marți, Agenţia Europeană pentru Medicamente a anunţat că vaccinul dezvoltat de companiile Pfizer și BioNTech va primi sau nu undă verde pentru comercializare cel mai târziu pe 29 decembrie.

CITEȘTE ȘI: Sfaturile medicului Virgil Musta pentru cei care se tratează de Covid acasă. Când trebuie să mergeți urgent la spital

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
cos de cumparaturi  jpeg
fugar jpg
Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
gara de nord jpeg
nadia jpg
Joe Biden FOTO Profimedia
image
actualitate.net
image
actualitate.net