Avioanele de vânătoare Tornado ale Forțelor Regale britanice au efectuat primele raiduri împotriva unor poziții ale grupării Stat Islamic în Siria, joi (3 decembrie), la numai câteva ore după ce Parlamentul a aprobat atacurile cu 397 voturi pentru și 223 împotrivă.


Dezbaterea din Parlamentul britanic cu privire la raidurile aeriene din spațiul sirian a durat zece ore, iar în final s-a decis ca Marea Britanie să se implice în lupta împotriva ISIS. La doar câteva ore după aprobarea Paralemntului, patru avioane de vânătoare au decolat de la baza aeriană a Forțelor Aeriene Regale britanice din Cipru, scrie Mediafax.

Două dintre cele patru aeronave au revenit la baza din Cipru după trei ore de la decolare. Avioanele au avut la bord câte trei bombe Paveway fiecare. Ministerul britanic al Apărării ar urma să ofere detalii despre țintele avioanelor ulterior, în cursul zile de joi (3 decembrie). Premierul Marii Britanii David Cameron este de acort cu decizia luată de parlamentar pe care o crede a fi una foarte corectă.  Cu toate acestea, opozanții săi o văd ca pe o greșeală enormă. Inițiativa a divizat Parditul Laburist (centru-stânga, în opoziție), al cărui lider, Jeremy Corbyn, se opune vehement bombardamentelor.

 

 
 
Loading...