Marea Britanie începe mâine campania de vaccinare contra Covid-19

Ultima actualizare:

    Marea Britanie începe vaccinarea anti-CovidFoto: Pixabay
Marea Britanie începe vaccinarea anti-CovidFoto: Pixabay

Ministrul britanic al Sănătăţii Matt Hancock a salutat duminică (6 decembrie) momentul "istoric" reprezentat de debutul marţi al campaniei de vaccinare contra Covid-19 în Marea Britanie, anunţă AFP.

Ţara cea mai grav afectată din Europa de pandemie cu peste 61.000 de morţi, Marea Britanie este prima din lume care a autorizat folosirea vaccinului dezvoltat de Pfizer şi BioNTech. Va fi și prima ţară occidentală care va începe campania de vaccinare. 

'Prima dată vor avea prioritate cei mai vulnerabili şi cei cu vârsta peste 80 de ani, personalul din casele pentru vârstnici'', şi cei din serviciul public de sănătate ''vor fi printre primii care vor primi vaccinul'', a declarat el într-un comunicat, potrivit news.ro. Personalul din sănătate "lucrează tot weekendul pentru a pregăti lansarea programului, primele vaccinări vor fi efectuate marţi".

Marea Britanie a comandat 40 de milioane de doze de vaccine

Acest vaccin trebuie depozitat la o temperatură de -70 de grade Celsius, o provocare logistică, au subliniat autorităţile sanitare. Dozele trebuie transportate de o companie specializată, iar decongelarea lor durează mai multe ore.               

Marea Britanie a comandat 40 de milioane de doze din acest vaccin, cu care vor fi protejate 20 de milioane de persoane, două infecţii fiind necesare. 800.000 de doze sunt disponibile în primă fază în Regatul Unit. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
image png
Château d'Armainvilliers jpg
judecatoare pascu jpg
iluzie optica jpg
lufăr webp
Podul lui Ștefan cel Mare FOTO Tele1 Bacău (1) jpg
jurnalist reportaj jpg
pensie jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net