Marea Britanie intră în carantină după ce a depăşit pragul de 1 milion de contaminări cu SARS-CoV-2

Ultima actualizare:
Boris Johnson
Boris Johnson

Autorităţile au confirmat sâmbătă că Marea Britanie a depăşit pragul de 1 milion de contaminări cu SARS-CoV-2. Prim-ministrul Boris Johnson a anunţat, într-o conferinţă de presă, că Anglia va intra în carantină din 5 noiembrie până pe 2 decembrie.

„Între 31 ianuarie şi 31 octombrie 2020, au fost 1.011.660 de oameni care au avut un rezultat pozitiv confirmat la test”, a transmis Guvernul. Faţă de ziua precedentă, sâmbătă au fost anunţate 21.915 cazuri, iar bilanţul deceselor asociate a crescut cu 326, la peste 46.640. După Franţa şi Spania, care au înregistrat mai mult de 1,37 de milioane, respectiv 1,18 milioane de cazuri, Marea Britanie este a treia ţară europeană care a depăşit pragul de 1 milion. Potrivit celor mai recente informaţii, capacitatea de testare este de 480.961 din care 347.626 teste sunt procesate zilnic.

Boris Johnson a anunţat sâmbătă seară noi măsuri, într-o conferinţă susţinută cu 2 ore şi 50 de minute întârziere decât era programat. Chris Whitty, şeful serviciului sanitar englez, a prezentat cele mai recente date şi a precizat că lucrurile se înrăutăţesc în întreaga ţară şi că răspândirea SARS-CoV-2 este „extrem de rapidă”. „Dacă nu facem nimic, rezultatul inevitabil va fi că cifrele vor creşte şi, în final, vor depăşi vârful pe care l-am avut în primăvara acestui an. Avem acum câteva spitale cu mai mulţi pacienţi diagnosticaţi decât am avut în primăvară”, a explicat el. Este posibil ca numărul deceselor să fie dublu acum faţă de cel înregistrat în primul val, a subliniat Patrick Vallance, consilier pe probleme ştiinţifice. „Începând cu 8 decembrie, numărul deceselor va fi similar cu cel din primul val, dacă nu va fi făcut nimic”, a mai declarat el.

Boris Johnson: „Crăciunul va fi diferit anul acesta"

Johnson a afirmat: „Niciun prim-ministru responsabil nu poate ignora mesajul transmis de aceste cifre. Nimeni nu vrea să ia aceste măsuri nicăieri, dar dacă nu vom lua atitudine vom vedea mai multe decese decât în aprilie”. „Vreau să mulţumesc milioanelor de oameni care au respectat aceste măsuri atâta timp. Trebuie să fim umili în faţa naturii. Virusul se răspândeşte mai repede decât în cel mai rău scenariu al nostru”, a completat el şi i-a sfătuit pe oameni să încerce pe cât posibil să îşi limiteze viaţa socială. El a adăugat: „Prioritatea noastră este să păstrăm şcolile deschise. Şcolile sunt cel mai bun loc în care trebuie să fie copiii”. 


    Boris JohnsonSursă foro: EPA
Boris JohnsonSursă foro: EPA

„Acum este momentul să luăm atitudine pentru că nu există alternativă”, a mai spus el, precizând că englezii „trebuie să stea acasă” începând de joi. Johnson a dat exemplu ţări ca Franţa şi Belgia care au luat aceleaşi măsuri. „Nu suntem singuri în asta”. „Crăciunul va fi diferit anul acesta, poate foarte diferit, dar speranţa mea sinceră şi cred că, prin luarea unor măsuri dure, vom putea permite familiilor din întreaga ţară să fie împreună”.

În final, el a afirmat: „Nu vom reveni la carantina totală din martie şi aprilie. Măsurile pe care le-am subliniat sunt mult mai puţin primare şi mai puţin restrictive, cu toate astea, mă tem că, începând de joi, mesajul de bază este acelaşi: staţi acasă, protejaţi NHS şi salvaţi vieţi”. Mobilitatea englezilor va fi restricţionată începând de joi, iar localurile şi magazinele neesenţiale vor fi închise până pe 2 decembrie. Va fi permis serviciul de livrare la domiciliu. Restricţiile vor fi similare celor introduse în luna martie, însă şcolile şi universităţile vor rămâne deschise.

Oamenii vor putea face sport în spaţii deschise, vor putea merge la serviciu dacă nu pot lucra de acasă şi este posibil să fie introduse noi restricţii privind călătoriile internaţionale. Membrii parlamentului vor vota noile măsuri până joi, iar după perioada de 4 săptămâni se va reveni la sistemul actual.

La nivel mondial, de la descoperirea noului coronavirus, la finalul anului trecut în Wuhan (China), au fost înregistrate peste 45,7 milioane de contaminări şi mai mult de 1,19 milioane de decese asociate, potrivit datelor universităţii americane Johns Hopkins. Din total, SUA, India şi Brazilia au împreună 22,6 milioane de cazuri.

Citește și:

Franța intră în carantină totală. Oamenii vor ieși din case cu declarație, dar școlile rămân deschise

Imagini incredibile. Parizienii fug din oraș de teama carantinei. Alții au luat cu asalt terasele

image
image
image
image
image
image
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net