Mărturia unui supraviețuitor al atacului de la Istanbul: „Oamenii se călcau în picioare”

Ultima actualizare:

    Un supraviețuitor a povestit cum oamenii se călcau în picioare pentru a ieși cât mai repede din clădireFoto: Getty
Un supraviețuitor a povestit cum oamenii se călcau în picioare pentru a ieși cât mai repede din clădireFoto: Getty

Un jucător profesionist de fotbal, care s-a aflat în localul unde a avut loc atentatul și a reușit să supraviețuiască, a povestit prin ce orori au trecut toți cei prezenți în club. Oamenii s-au călcat în picioare pentru a ieși din clădire.

Fotbalistul Sefa Boydas se afla în clubul Reina, din Istanbul, când atacatorul a deschis focul asupra tuturor celor din local, omorând 39 de persoane, precizează Daily Mail.

Fiind noaptea de Revelion, la acea oră, în club se aflau în jur de 700 de persoane. Localul este unul renumit și frecventat doar de oameni cu stare, fiind nevoie de o anumită ținută pentru a avea acces.

Fotbalistul a mărturisit că abia ajunsese de zece minute în club, când a auzit focuri de armă, iar una dintre prietenele sale a leșinat din cauza fricii.

„Abia ce ne așezaserăm la o masă, lângă ușă. Era mult praf și fum, iar gloanțele răsunau. Când au auzit împușcăturile, multe fete au leșinat. Ei zic că au murit vreo 35 sau 40 de oameni, dar eu cred că au fost mai mulți pentru că atunci când am plecat, am văzut multe persoane călcându-se în picioare.”

Zeci de ambulanțe sosiseră la fața locului, fiind o zonă foarte populată, clubul respectiv aflându-se sub unul dintre cele trei poduri care traversează Bosforul, fiind de asemenea și un cartier cu numeroase localuri, restaurante și galerii de artă.

image
image
image
image
image
image
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net