Mărturiile bătrânului care a rătăcit patru zile prin Londra: a trăit cu 20 de lire şi a dormit doar ziua

Ultima actualizare:

    Alina, Ciprian şi Vasile Belea, într-o fotografie pe care şi-au făcut-o la Londra
Alina, Ciprian şi Vasile Belea, într-o fotografie pe care şi-au făcut-o la Londra

Vasile Belea, maramureşeanul de 63 de ani care s-a rătăcit în Londra, a povestit pentru Adevărul cum a petrecut cele patru zile în care a fost dat dispărut de familia sa. Cazul său a fost relatat în presa din Marea Britanie, iar fotografiile publicate au ajutat la găsirea lui.

Nea Vasile (63 de ani) s-a pierdut de fiul său marţi, în jurul orei 10 dimineaţa, când uşile metroului s-au închis înainte ca el să intre în vagon, în staţia Stockwell din sudul Londrei.

După zile întregi de căutări, el a fost găsit de poliţişti vineri seara, la 22.45, în zona Southall din vestul metropolei. Era în stare bună şi dornic să se întoarcă la fiul său, Ciprian, şi soţia acestuia, Alina.

20 de lire şi o strategie bună

Vasile Belea avea 20 de lire sterline în momentul în care s-a trezit singur în staţia de metrou. A contactat poliţia, dar nu a reuşit să explice care era problema lui pentru că nu ştie limba engleză. După două încercări s-a dat bătut şi s-a gândit că până la urmă va fi găsit sau va nimeri acasă la ai săi. Avea un telefon la el, dar fără cartelă, aşa că aceasta părea soluţia cea mai singură.

El a povestit cum a fost în cele patru zile.

"Sunt bine. Au fost nişte oameni foarte respectuoşi, atâta a fost necazul că nu am dat de urmă să mă întorc. Tot timpul mă rugăm şi prindeam curaj. Vedeam bătrânei şi eu ziceam că-s mai puternic decât ei", a declarat Vasile Belea.

Banii i-a folosit ca să-şi ia mâncare. Când a fost găsit, vineri seară, mai avea 3 lire. În timpul zilei a stat prin localurile care l-au primit, iar noaptea a mers între staţii de autobuz pentru a nu adormi.

Imagine dată publicităţii de poliţia metropolitană de pe camerele de supraveghere din Londra, în tentativa de a-i lua urma bătrânului

simeon stalpnicul png

"Toţi mi-au zis să am grijă, eu am fost prea sigur pe mine şi adevărul e că dacă nu ştii limba e greu, dar sunt oameni tare buni. S-au comportat omeneşte. Nu mă gândeam că o să mă pierd", a mai spus bătrânul.

"Am intrat în două localuri şi mi-am luat de mâncare, am avut lire. Eram cu gândul la Dumnezeu că ne găsim. Nu-s un om fricos şi n-a avut de ce să-mi fie teamă. Singurul lucru la care eram tare atent era când treceam strada. Nu mi-a fost frig, nu am fost flămând, am avut bani. Am respectat toate regulile unde am stat. Nu am consumat alcool şi m-am comportat şi eu omeneşte", a continuat el.

Vasile Belea se afla în vacanţă la familia lui stabiliă în Londra pentru câteva zile. Deşi a trecut printr-o experienţă care i-a dat emoţii, vrea să mai vină în capitala Marii Britanii pentru că i-au plăcut locurile şi oamenii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Drogul violului Foto womenshealth gov jpeg
image
image
image
image
image
image
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
image
actualitate.net
image
actualitate.net