Matt Groening a împlinit 61 de ani!

Ultima actualizare:

    Matt Groening a împlinit 61 de ani!Foto: Arhivă personală
Matt Groening a împlinit 61 de ani!Foto: Arhivă personală

Matt Groening, creatorul seriei de desene animate The Simpsons, a împlinit astăzi (15 februarie) frumoasa vârstă de 61 de ani!

Desenatorul Matthew Abram Groening, care este celebrul creator al serialelor de desene animate The Simpsons și Futurama, premiate cu Emmy, a împlinit 61 de ani. Seria The Simpsons, în care joacă Homer, Bart şi Lisa Simpson a debutat în anul 1989, iar, în prezent, show-ul a ajuns la sezonul cu numărul douăzeci şi cinci. Matt Groening este, totodată, şi un celebru caricaturist, scenarist şi actor.

Cine este Matt Groening

Groening s-a născut în data de 15 februarie 1954 în Portland, Oregon. Numele său de familie rimează cu… raining, potrivit comicbook.com. A crescut în Portland şi a fost al treilea din cei cinci copii ai familiei. Mama sa, Margaret Ruth Wiggum, fusese cândva profesoară, și tatăl său, Homer Philip Groening, a fost producător de filme, advertiser, scenarist și desenator.

Din 1972 până în 1977, Groening a studiat la Washington, într-o școală progresistă pe care el a descris-o ca fiind „un colegiu de hippies, fără note și asistență obligatorie, care i-a atras pe toți ciudații din nord-vest”. A lucrat ca editor la ziarul campusului, pentru care a scris de asemenea articole și a creat desene animate. S-a împrietenit cu desenatoarea Lynda Barry, după ce a descoperit că îi scrisese o scrisoare de admirație lui Joseph Heller, unul din autorii preferați ai lui Groening, și primise un răspuns. Groening a afirmat despre Barry că a fost „probabil cea mai importantă sursă de inspirație pentru mine”.

Matt Groening, despre personajele sale

„Nimeni nu credea că The Simpsons avea să aibă parte de mult succes. I-a luat pe toți prin surprindere...", a mărturisit Matt Groening. Acesta a dezvăluit, totodată, că i-a conturat pe cei cinci membri ai familiei în doar zece minute.

Numele personajelor din Simpsons, create de Matt Groening

Groening a dat personajelor principale din Familia Simpson nume inspirate de propria sa familie: părinții lui se numeau Homer și Margaret („Marge” sau „Marjorie” prescurtat) și surorile sale mai mici Lisa și Margaret („Maggie”). Pretinzând că ar fi fost prea evident să numească un personaj „Matt” a ales numele „Bart”, o anagramă a lui „brat” (pușlama). Cu toate acestea, a insistat că, exceptând ceva rivalitate între frați, familia sa adevărată nu seamănă deloc cu familia Simpson. Groening are de asemenea un frate și o soră mai mari, Mark și Patty, dar numele lor nu au fost folosite în cadrul personajelor principale. Când a fost vorba de a da un nume bunicului Simpson, Matt Groening a declarat că nu a dorit ca personajul să primească numele bunicului lui, Abraham, așa că i-a lăsat pe coscenariști să aleagă un nume. Printr-o coincidență, scenariștii au ales chiar numele Abraham, fără să știe că era de fapt numele adevărat al bunicului lui Matt Groening. Maggie Groening a fost co-autoare la câteva cărți Simpsons în care apărea tizul ei din desenele animate. Numele Wiggum, purtat de șeful de poliție din Springfield, Clancy Wiggum, este de fapt numele de botez al mamei lui Matt Groening. Numele altor personaje au fost inspirate din numele unor străzi din orașul natal al lui Groening, Portland, Oregon, precum Flanders, Lovejoy, Powell, Quimby sau Kearney

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
carol i ziua regelui jpeg
image
image
image
image
image
image
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
image
actualitate.net
image
actualitate.net