UPDATE Medicii ruși refuză să-l transfere pe Aleksei Navalnîi în străinătate. De ce ar suferi liderul rus

Ultima actualizare:

    Medicul-şef a anunţat că Navalnîi nu este transportabilFoto captura tv digi24.ro
Medicul-şef a anunţat că Navalnîi nu este transportabilFoto captura tv digi24.ro

Un avion medical a plecat vineri dimineața din Germania către orașul Omsk din Siberia pentru a-l aduce la Berlin pentru tratament pe opozantul rus Aleksei Navalnîi, care se află în comă, după ce există suspiciuni că ar fi fost otrăvit. Însă medicul-șef al spitalului unde este internat refuză transferul pe motiv că pacientul este într-o stare mult prea precară pentru a putea fi transportabil.

UPDATE Medicul-șef al spitalului siberian a declarat că Navalnîi a fost diagnosticat cu o boală metabolică provocată de nivelul redus al glicemiei.

„Medicul-şef a anunţat că Navalnîi nu este transportabil. Starea lui este instabilă”, a anunţat pe Twitter purtătoarea de cuvânt a opozantului, Kira Iarmîş. Ea spune că ar fi „fatal ca el să fie lăsat în spitalul neechipat din Omsk, cu un diagnostic încă nestabilit”.

Potrivit Kirei Iarmîş, doar decizia apropiaţilor lui Aleksei Navalnîi nu este suficientă pentru a demara transferul lui în străinătate, dacă medicii refuză.

Leonid Volkov, mâna dreaptă a lui Navalnîi, acuză la rândul lui medicii că tergiversează transferul pentru ca „toxinele să iasă şi să nu mai fie detectate în corp. Nu există nici diagnostic, nici analiză. Viaţa lui Aleksei este în mare pericol”, a scris Volkov. „Este în mod clar mai sigur la bordul unui avion modern decât la spitalul din Omsk, transferaţi-l cât mai repede posibil”, a cerut Volkov într-un mesaj pe Twitter.

Franța și Germania s-au oferit să acorde ajutor medical

În avionul medical trimis să-l aducă la Berlin sunt specialiști și echipament adecvat, a declarat președintele fundației Cinema pentru Pace, care se ocupă de transport. „Suntem în contact cu autoritățile și sperăm că vor fi date toate autorizațiile pentru transport”, a declarat el, joi seara.

Potrivit Reuters, care citează date de monitorizare a traficului aerian, avionul a aterizat deja în Rusia.

Aleksei Navalnîi, unul dintre cei mai vehemenţi critici ai Kremlinului, se deplasa de la Tomsk la Moscova cu avionul, când i s-a făcut rău. Avionul a trebuit să aterizeze de urgenţă la Omsk, în vestul Siberiei. Opozantul a fost internat la spital, plasat la reanimare şi conectat la un aparat de ventilare pulmonară. Aliaţii lui s-au declarat convinşi că el a fost victima unei „otrăviri intenţionate”.

Franţa şi Germania s-au oferit joi să acorde „tot ajutorul medical”, potrivit digi24.ro.

Aleksei Navalnîi, ale cărui articole ce denunţă corupţia în rândul elitelor ruse sunt intens distribuite pe reţelele sociale, a mai fost în trecut victima unor atacuri. Organizaţia şi susţinătorii săi fac în mod regulat obiectul unor presiuni şi proceduri în justiţie. 

Citește și:

Ministrul român de Externe, despre situaţia liderului opoziţiei ruse Navalnîi: ”Profund îngrijorător”

Otrăviți pentru a fi scoși din joc. Litvinenko a murit în chinuri, Viktor Iușcenko a fost desfigurat

image
image
image
image
image
image
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net