Preşedintele Republicii Moldova Maia Sandu a mulţumit sâmbătă României şi Uniunii Europene, după ce 21.600 de doze de vaccin anti-COVID trimise de la Bucureşti au ajuns la Chişinău, precizând că vor fi folosite pentru vaccinarea tuturor medicilor, angajaţilor din sistemul medical şi lucrătorilor implicaţi în prima linie de luptă cu pandemia.


"Acesta este prima tranşă din cele 200.000 de doze de vaccin din donaţia generoasă promisă de România pentru cetăţenii ţării noastre. Mulţumim, România! Mulţumim, Uniunea Europeană!”, a scris pe pagina sa de Facebook preşedintele Republicii Moldova, după ce transportul cu 21.600 de doze de vaccin a aterizat pe Aeroportul Internaţional Chişinău.
Ea a precizat că lotul primit sâmbătă este produs de compania AstraZeneca şi va fi utilizat pentru vaccinarea tuturor medicilor, angajaţilor din sistemul medical şi lucrătorilor implicaţi în prima linie de luptă cu pandemia. Procedura de vaccinare va începe în zilele următoare.

Premierul Florin Cîţu a anunţat că sâmbătă la prânz sunt livrate primele doze de vaccin AstraZeneca, un număr de 21.600, către Republica Moldova şi în următoarele luni vor trimise şi alte doze.

În jurul orei 16.00, ministrul de Externe Bogdan Aurescu preciza, pe Twitter, că primele doze de vaccin promise în decembrie 2020 de preşedintele Klaus Iohannis au ajuns în Republica Moldova.

Comisarul european pentru gestionarea crizelor Janez Lenarčič a mulţumit României pentru trimiterea a 21.600 de doze de vaccin împotriva COVID-19 şi a precizat că Mecanismul de Protecţie Civilă continuă să faciliteze solidaritatea în timpul pandemiei.

 
 
Loading...
Citeste tot despre: