Mesajul părinților celor 12 copii salvați din peșteră pentru antrenorul care i-a dus acolo

Ultima actualizare:

    Colegii copiilor blocați în peștera din nordul Thailandei s-au rugat pentru salvarea lorfoto: AFP
Colegii copiilor blocați în peștera din nordul Thailandei s-au rugat pentru salvarea lorfoto: AFP

Antrenorul celor 12 copii care au stat blocați mai bine de două săptămâni într-o peșteră din Thailanda a fost scos ultimul scos de echipele de scafandri salvatori marți, în cea de-a treia operațiune de salvare. În acest moment nu se știe dacă bărbatul de 28 de ani va fi acuzat după ce i-a dus pe copii în peșteră.

Multe întrebări care au fost formulate în ultimele 18 zile își vor găsi, probabil, răspunsul odată cu aducerea la suprafață a membrilor echipei de fotbal Wild Boars și a antrenorului lor, într-o operațiune de salvare deosebit de periculoasă, derulată pe parcursul a trei zile.

Cu siguranță, autoritățile thailandeze vor încerca să afle de ce antrenorul copiilor i-a dus în peșteră în condițiile în care erau avertizări de ploi abundente.

Despre Chantawong, antrenorul echipei de fotbal Wild Boars, se știe că are 25 de ani și că a fost călugăr buddhist. După ce a renunțat la rasa monahală, bărbatul a avut grijă de bunica sa. Jurnaliștii thailandezi citați de The Guardian susțin că autoritățile exclud ideea de a formula vreo acuzație împotriva lui, în vreme ce purtătorul de cuvânt al guvernului thailandez a declarat că ”nimeni nu vorbește despre asta”.


    Scafandrii i-au adus la suprafață pe cei 12 copii și pe antrenorul lorfoto: AFP/Royal Thai Navy
Scafandrii i-au adus la suprafață pe cei 12 copii și pe antrenorul lorfoto: AFP/Royal Thai Navy

Conform purtătorului de cuvânt al guvernului, antrenorul i-a ajutat foarte mult pe băieți zilele acestea. ”Antrenorul i-a sfătuit să se întindă pe jos, să mediteze, să încerce să nu se miște prea mult, ca să nu-și risipească energia. Datorită meditației, copiii au putut fi conștienți în tot acest timp, fără ca mintea lor s-o ia razna”, a declarat generalul locotenent Werachon Sukondhapatipak.

Părinții copiilor care au stat mai bine de două săptămâni blocați în peșteră i-au scris un mesaj antrenorului, rugându-l ”să nu se învinovățească”. ”Am vrea să știi că părinții nu sunt deloc supărați pe tine, așa că te rugăm să nu-ți faci griji din cauza asta”, i-au transmis aceștia printr-o scrisoare, înainte ca operațiunea de salvare să înceapă.

12 copii și antrenorul lor de fotbal, blocați de două săptămâni în peșteră

12 membri ai echipei de fotbal The Moo Pa (Wild Boars), cu vârste cuprinse între 11 și 16 ani, împreună cu antrenorul lor în vârstă de 25 de ani au fost daţi dispăruţi pe 23 iunie, când nu s-au mai întors dintr-o excursie de după antrenament. Ei au intrat în peştera Tham Luang din masivul muntos Doi Nang Non din nordul Thailandei şi au rămas blocaţi după ce o ploaie torenţială a inundat căile de acces. Echipele de salvare i-au găsit, pe 2 iulie, slăbiţi din cauza lipsei hranei, însă teferi.

Cu toții au fost aduși la suprafață în cadrul unei complicate operațiuni de salvare, care a început duminică, 8 iulie, și s-a încheiat marți, 10 iulie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net