Mesajul şocant al unui primar din Ungaria, la adresa refugiaţilor

Ultima actualizare:

    Laszlo Torczkai este un lider extremist din UngariaFoto: Arhiva personală
Laszlo Torczkai este un lider extremist din UngariaFoto: Arhiva personală

Un primar din Ungaria îi încurajează pe refugiaţi să treacă pe ruta de tranzit dintre Croaţia şi Slovenia. Un videoclip creat de autorităţile din Asotthalom, localitate situată la graniţa cu Serbia, încearcă să îi convingă pe imigranţi să nu mai treacă prin Ungaria. Protagonistul acestui filmuleţ este chiar primarul localităţii, Laszlo Torczkai, care îi ameninţă pe refugiaţi cu ani grei de închisoare dacă trec ilegal frontiera.

Videoclipul publicat pe canalul Youtube a ajuns în atenţia presei internaţionale. Laszlo Torczkai a şocat o lume întreagă cu mesajul lui extremist, în care îi ameninţă pe refugiaţi cu puşcăria.

„Ungaria este o alegere proastă”

În mesajul său, Torczkai le spune refugiaţilor că : „Îi primim pe toţi cei care respectă legile noastre şi care intră în ţară prin punctele de trecere a frontierei. Dar cei care traversează ilegal graniţa noastră pot ajunge uşor la închisoare. Dacă eşti un imigrant ilegal şi vrei să ajungi în Germania, atunci cel mai scurt drum din Serbia este prin Croaţia şi Slovenia. Să nu ai încredere în traficanţii mincinoşi. Ungaria este o alegere proastă.”

Controversatul videoclip a fost intens comentat în media. În filmuleţ, sunt prezentate imagini cu gardul de sârmă care baricadează graniţele Ungariei, iar primarul ultranaţionalist se salută sugestiv cu diverşi militari care apară frontierele ţării. Gestul extremist al primarului din Asotthalom a fost condamnat de către presa internaţională, care l-a catalogat drept un lider extremist, potrivit publicaţiei americane The New York Times.

image
image
image
image
image
image
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
image
actualitate.net
image
actualitate.net