Michelle Obama a vorbit pentru prima dată despre apelarea la fertilizarea in vitro, pentru a le putea aduce pe lume pe cele două fiice ale sale și ale fostului președinte SUA, Barack Obama. După ce a pierdut o sarcină, fosta Primă Doamnă a Statelor Unite ale Americii a decis să apeleze la medicină, pentru putea rămâne însărcinată.


Unul dintre cele mai bine păstrate secrete de la Casa Albă a ieșit la iveală! Michelle Obama a mărturisit că fiicele sale și ale fostului președinte SUA au fost concepute prin fertilizare in vitro. Aceasta a dezvăluit și care au fost motivele care au dus către această decizie. Se pare că fosta Primă Doamnă a pierdut o sarcină, trecând printr-un avort spontan în urmă cu 20 de ani, potrivit BBC. De aceea, aceasta a considerat că șansele sale de a duce sarcinile la bun sfârșit ar fi mai bune dacă ar apela la medicină.

Michelle Obama a trecut printr-un avort spontan

Această mărturisire a apărut în autobiografia sa numită „Becoming”, unde Michelle Obama a vorbit despre dificultățile apărute pe întreaga perioada a mariajului cu Barack Obama, dar și despre perioadele în care a fost însărcinată cu cele două fiice ale sale. Soția lui Obama a susținut că s-a simţit „pierdută şi singură” în momentul în care a suferit un avort spontan.

obama-fiice.jpg

Michelle Obama, alături de cele două fiice ale sale, Malia și Sasha
Foto: Getty

Mai mult decât atât, aceasta a mărturisit că la vremea respectivă, a resimţit avortul spontan ca fiind un eşec personal, neștiind la momentul acela cât de frecvente sunt acestea. În acelaşi volum, care este programat pentru lansare la nivel mondial pe 13 noiembrie, Michelle Obama a povestit şi cum a decurs durerosul procedeu de stimulare a fertilităţii, care a ajutat-o să le dea naștere celor două fiice ale sale. O copie a cărții a fost obţinută de presă în avans, informațiile anterior menționate fiind făcute astfel publice.

michelle-obama-barack-obama.jpg

Michelle Obama a povestit în autobiografia sa și despre problemele pe care ea și Barack le-au întâmpinat de-a lungul căsniciei lor
Foto: Getty Images

Ce este Săptămâna Europeană a Fertilității

Michelle şi Barack Obama sunt căsătoriţi din 1992 și au împreună două fiice, Sasha, în vârstă de 17 ani, şi Malia, în vârstă de 20 de ani. Căsnicia lor nu a fost numai lapte și miere însă, fosta Prima Doamnă SUA dezvăluind că ea și soțul său au avut nevoie de terapie de cuplu pentru a trece peste anumite impedimente. De asemenea, coincidență sau nu, informațiile cu privire la fertilizarea în vitro la care aceasta a apelat, au fost făcute publice în această perioadă, când se desfășoară Saptămâna Europeana a Fertilității, care este un proiect destinat persoanelor care nu pot avea copii pe cale naturală și doresc să se informeze cu privire la mijloacele prin care pot obține acest lucru cu ajutorul medicinei.

 

 

 

Loading...