Mihail Saakaşvili, expulzat la ordinele lui Poroshenko. Polonia a acceptat să îl primească

Ultima actualizare:

    Fostul preşedinte georgian a fost expuzat din UcrainaFoto: Twitter
Fostul preşedinte georgian a fost expuzat din UcrainaFoto: Twitter

Fostul preşedinte georgian Mihail Saakaşvili, acuzat că a urzit o „lovitură de stat“ în Ucraina şi căruia i s-a retras cetăţenia ucraineană în vara anului trecut, a fost arestat şi expulzat către Polonia.

Fostul preşedinte georgian, care a devenit un opozant în Ucraina, a fost arestat într-un restaurant din centrul Kievului de către bărbaţi în uniformă fără însemne, conform unui anunţ făcut mai devreme de partidul pe care îl conduice. „Această persoană se afla pe teritoriul ucrainean ilegal, de aceea (...) ea a fost trimisă către altă ţară din care a venit încălcând legea ucraineană“, au anunţat într-un comunicat Serviciul de grăniceri al Ucrainei, informează news.ro. Purtătoarea sa de cuvânt, Mariana Poştar a confirmat informaţia. „Potrivit informaţiilor noastre, Saakaşvili este pe cale să fie transportat către (aeroportul) Borispil“ din Kiev, a declarat aceasta.

Acţiunile fostului preşedinte georgian sunt demne de un film de acţiune. Pe 10 septembrie anul trecut, Saakaşvili a pătruns cu forţa în Ucraina. El a intrat din teritoriul polonez respingând grănicerii cu ajutorul susţinătorilor săi. El s-a plasat apoi în fruntea manifestaţiilor anticorupţie de la Kiev, astfel că a autorităţile ucrainene l-au acuzat că încearcă să preia puterea prin forţă şi să-l înlăture pe preşedintele Petro Poroşenko, cel care îl numise guvernator al regiunii Odesa, dar cu care a intrat ulterior în conflict, astfel că acesta i-a retras cetăţenia ucraineană acordată anterior. După ce i-a fost retrasă cetăţenia ucraineană a urmat o perioadă de arest.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Flacara olimpica Facebook jpg
cuplu cearta jpg
ploi jpeg
bar g712d79cb7 1920 jpg
fabrica 2 1600x1000 jpg
Papanasi png
image
actualitate.net
image
actualitate.net