Mii de români au fost la aniversarea Romit TV de la Roma

Ultima actualizare:
sala
sala

Un număr record de peste șapte mii de români s-a inregistrat duminică, 2 iunie, la sala Tendastrisce din Roma, pentru primul concert extraordinar cu artiști din țară, organizat de postul de televiziune Romit TV, televiziunea romanilor din Italia,  pentru a sărbători împlinirea a unui an de când emite la nivel national.

Romit TV este prima televiziune italiană – română, distribuită în Italia la nivel național pe canalul 246. Romit TV a reușit sa acopere, în doar 1 an de la înființare, 93% din teritoriul italian, adresandu-se astfel unui public tinta de peste 2.000.000 de telespectatori, români si italieni.

Nu e de mirare, deci, că la aniversarea unui an de emisie, participanții, simpli spectatori, personal diplomatic, invitați speciali și autorități locale, au fost de acord că sunt rare manifestările care pot aduna atâția români la un loc în Italia.

Postul de televiziune românesc a reușit această performanță organizând un concert maraton de 6 ore, care a avut pe afiș nume sonore ale muzicii românești, de la Benone Sinulescu, Laura Lavrig sau Nicolae Botgros, la Ion Paladi și violoncelistul Adrian Naidin.

Spectacolul a alternat extraordinare reprize de folclor autentic din diverse regiuni ale României, momente muzicale care i-au atins pe spectatorii cu dor de casă, care au ieșit la sârbe și hore, ca la o veritabilă petrecere românească.


    sala
sala

Pentru a reconstitui întocmai o petrecere “ca acasă“, de la eveniment nu au lipsit sarmalele, plăcintele, cozonacii si prăjiturile ca la mama acasă, produse dupa retete tradiționale, costumele populare sau CD-urile de muzică si revistele românești.

În cadrul evenimentului a fost lansata si versiunea in limba romana a site-ului www.piuculture.it.  La eveniment au fost prezente diferite asociații românești și moldovenești, instituții cu inițiative dintre cele mai lăudabile în spațiul italian.

“Faptul ca românii au venit intr-un număr foarte mare la sărbatorirea postului nostru de televiziune ne dovedeste că suntem urmăriti si iubiti de comunitatea românească și ne obligă sa fim mai buni, pentru a reusi sa le indeplinim exigentele și să ii facem să se simtă ca acasă in Italia”, a declarat domnul Emanuele Latagliata, preşedintele Romit TV.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
norvegia pixabay jpg
Femeie care bea ceai FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net