Anual, în luna mai, sute de țigani din întreaga Europă merg în pelerinaj în orașul francez Saintes-Marles-de-la-Mer, lângă Arles, pentru a depune un omagiu patronului lor spiritual, "Black Sarah". Ei străbat continentul în caravanele lor multicolre sau călare pe cai și poartă o statuie care o înfățișează pe sfânta Sarah.


Potrivit legendei, Sarah a fost servitoarea unei dintre cele Trei Marii care au fost primele care au aflat de Învierea lui Iisus Hristos. După moartea lui Isis și înainte de Învierea Sa, "Black Sarah" trebuia să ajungă din Camarague, o regiune din Franța, în Palestina, relatează DailyMail.co.uk.

72526764.jpg

tigani sarbatoare
Se adună în orașul aintes-Marles-de-la-Mer pentru a o sărbători pe "Black Sarah"
Foto Getty

Se spune că Sarah era originară din partea de nord a Egiptului de atunci și ar fi fost mai exact servitoarea Mariei Iacob, cea care a fost prezentă la crucificarea lui Iisus. Ea a fost pentru prima dată consemnată în documentele religioase în anul 1521, fiind  portretizată drept o femeie miloasă care dădea mereu de pomană săracilor. Oamenii acelor timpuri au răspândit treptat zvonul că aceasta ar fi provenit dintr-o familie de nomazi. În acest fel, Sarah a devenit patronul spiritual al țiganilor.

72574629.jpg

tigani sarbatoare
Sarah a fost servitoarea Mariei Iacob, cea care a fost prezentă la crucificarea lui Iisus Hristos
Foto Getty

În prezent, ei rămân în orășelul francez timp de o săptămână pentru a o sărbători pe "Black Sarah". Ea nu este o sfântă recunoscută oficial de Bisercăa Catolică, astfel că țiganii și-au ridicat propria biserică în Saintes-Marles-de-la-Mer unde păstrează statuia sfintei. Pelerinii ating și sărută obiectul statuar, iar în ziua de 24 mai, în fiecare an, este coborâtă la mare de către bărbați care o cară pe cai.

50896227.jpg

tigani sarbatoare
Sărbătoarea este o ocazie prielnică pentru a petrece
Foto Getty

Aceasta este o sărbătoare unică, întâlnită doar la țiganii din Europa și este o oportunitate pentru aceștia de a-și afirma credința, de a lega noi prietenii sau chiar de a se căsători.

 

Apreciază cu un like pagina noastră de Facebook dacă ți-a plăcut acest articol. Vei afla și mai multe informații interesante!

 

 
 
Loading...