Un miliardar Iranian a fost coondamnat la moarte de Curtea Supremă din Iran pentru acuzația de corupție prin care a adus grave prejudicii financiare statului. El a fost acuzat că “a folosit o rețea de companii în Emiratele Arabe Unite, Turcia și Malaiezia pentru a vinde milioane de butoaie cu petrol Iranian în numele guvernului din 2010.”


Babak Zanjani, un miliardar Iranian în vârstă de 41 de ani, a fost condamnat la moarte pentru fapte de corupție și evaziune fiscală care au adus guvernului iranian grave prejudicii financiare, relatează World.Mic.  Averea acestuia s-a ridicat la un moment dat la 14 miliarde de dolari. Potrivit acuzațiilor aduse, Zanjani a prejudiciat statul Iranian cu 2,7 miliarde de dolari. Procesul său a fost public și a fost acuzat de “răspândirea corupției pe Pământ”.

Pe lângă afacerea cu petrolul, miliardul este acuzat și pentru falsificare și spălare de bani. Iranul este unul dintre puținele state care aplică pedeapsa capitală chiar și în cazul persoanelor acuzate de crime non-violente. Unele date sugerează că în jur de 200 de persone au primit o astfel de sentință, dar date neoficiale afirmă că încă 400 au fost condmnați la moarte în secret.

 

 

 

Apreciază cu un like pagina noastră de Facebook dacă ți-a plăcut acest articol. Vei afla și mai multe

informații interesante!

 
 
Loading...