Miliardarul care şi-a făcut propriul circ. Povestea faimosului Cirque du Soleil

Ultima actualizare:

    Guy Laliberté a înființat trupa Cirque du Soleil în 1984 din dorința de a se simți din nou copilFoto: Guliver/ GettyImages
Guy Laliberté a înființat trupa Cirque du Soleil în 1984 din dorința de a se simți din nou copilFoto: Guliver/ GettyImages

Uneori, banii pot cumpăra orice, chiar şi fericirea! Pentru canadianul  Guy Laliberté, de 59 de ani, născut la 2 septembrie 1959, în zodia Fecioarei, visurile copilăriei au devenit realitate aproape în totalitate. A vrut să aibă cel mai tare circ din lume? A înfiinţat faimosul Cirque du Soleil. A vrut să meargă în spaţiu? S-a dus de două ori la bordul rachetelor Soyuz TMA-16 şi TMA-14. Recent, i s-a pus pata pe Ibiza şi vrea să o transforme într-un Paradis al artei.

Guy Laliberté are o avere estimată la 1,1 miliarde de dolari. Dar pe cât de bogat este pe atât de discret se comportă, susţin jurnaliştii revistei americane Forbes care l-au vizitat la una dintre vilele sale din Ibiza. Ras complet în cap (n.r. după modelul boss-ului Amazon, Jeff Bezos) şi cu un zâmbet de fotografie, Guy Laliberté a explicat că deţine toată coasta sud-vestică a Ibizei, staţiunea care nu doarme niciodată. Pasionat de Stonehenge, miliardarul şi-a comandat propriul templu druid al Soarelui, chiar pe domeniul său.

L-a comandat în 2014, l-a vrut din piatră de bazalt şi l-a instalat la vârful Cala Llentia. E alcătuit din 13 coloane de bazalt, e dispus în semicerc, coloana din centru are o înălţime de 25 de metri şi întreg monumentul cântăreşte 420 de tone. În vârful coloanei a montat o frunză din aur de 23 de carate. Însă acesta nu a fost decât un mic capriciu în raport cu Cirque du Soleil, care de la un simplu moft de bogătaş de a avea cei mai buni circari din lume la spectacolele lui private a devenit o afacere de paste 500 de milioane de dolari. În 2009, Guy Laliberté a ţinut morţiş să ajungă pe orbita Pământului. A cheltuit între 30 şi 75 de milioane de dolari pentru două misiuni la bordul unor rachete Soyuz care au decolat din Kazahstan, una în 2009 şi cealaltă în 2015. Gurile rele vorbesc de sume mult mai mari (n.r. peste 120 de milioane de dolari), dar, după cum spuneam, Guy Laliberté nu este genul care să se laude. El tace şi face.

Guy Laliberté
Guy Laliberté

Pe proprietatea lui a adus din Micronezia diferite artefacte străvechi, a cumpărat piese de artă modernă şi a donat o parte muzeului de artă modernă din Ibiza. El visează să transforme staţiunea petrecerilor fără de sfârşit într-un templu al artei.

Guy Laliberté a fost căsătorit între 1990 şi 2000 cu Rizia Moreira şi apoi s-a căsătorit cu Claudia Barilla. Are o fiică, Naima Moreira- Laliberté care îl moşteneşte, fiind la fel de ambiţioasă şi încăpăţânată ca el. Şi pentru că vorbim de cel mai excentric bogătaş din lume trebuie să amintim că şi-a cumpărat propria insulă, Nukutepipi, din Polinezia Franceză, şi a transformat-o într-un paradis al bogătaşilor. Deţine cea mai mare proprietate imobiliară din Hawaii, Kauhala Piliahola, unde o noapte de cazare costă 15.000 de dolari.

În interviul acordat revistei Forbes, Guy Laliberté a explicat că în luna iulie 1984 a vrut să se simtă iar copil şi să retrăiască emoţia unui spectacol de circ. Aşa s-a născut Cirque du Soleil, o trupă care a scris istorie şi care nu are egal în materie de spectacole acrobatice. Care este următorul vis al lui Guy Laliberté? Veţi fi şocaţi, însă dezinvoltura cu care o spune pare floare la ureche: vrea să organizeze un spectacol Cirque du Soleil atât de grandios încât să fie vizibil de pe Lună, iar spectatorii să vizioneze show-ul de pe satelitul natural al Terrei.

Alți bogătași care au șocat planeta cu bizareriile lor

Milionarul care s-a făcut zeu. Graham Pendrill, 62 de ani, avere de peste 30 milioane $. Britanicul a renunțat la lichidități în 2005 și a fugit în Kenya să trăiască printre lei și girafe. A intrat în tribul Masai și a devenit ”Siparo”, adică ”cel curajos” în cadrul comunității. Și-a vândut și restul afacerilor din Bristol, Anglia, și trăiește în sălbăticie.

Miliardarul fără casă. Nicolas Berggruen, 57 de ani, avere de 1,6 miliarde $. A făcut o avere din afaceri imobiliare, fonduri de investiții și jucând la bursă. Nu a vrut să își cumpere o casă a lui și trăiește doar în hoteluri, vile de lux și pe proprietăți unde plătește chirie. Are doi copii, pe Olympia și Alexander, însă este foarte discret cu privire la viața lui personală. Nu s-a afișat niciodată în compania altei persoane decât fratele său Olivier.

Femeia-Pisică. Jocelyn Wildenstein, 78 de ani, avere de peste 10 milioane $. Jocelyn Wildenstein s-a îmbogățit de pe urma divorțului de soțul ei Alex, pe care l-a prins în pat cu o rusoaică de 19 ani, în apartamentul lor din New York. S-a ales cu peste două miliarde de dolari de pe urma divorțului, bani pe care i-a tocat pe operații estetice menite să o transforme într-o Femeie-Pisică. Ea susține și azi că a cheltuit anual, timp de 13 ani, câte 4 milioane $ pe operații.

Miliardarul care clonează dinozauri. Clive Palmer, 65 de ani, avere de 2,2 miliarde $. Australianul Clive Palmer este un visător. El a creat o copie fidelă după Titanic și intenționează să o lanseze la apă în 2019-2020 și visează să își amenajeze propriul Jurassic Park. El a investit aproape o sută de milioane de dolari în laboratoarele de cercetare care i-au promis că pot clona dinozauri care au trăit în Jurassic.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net