Ministrul român de Externe, despre situaţia liderului opoziţiei ruse Navalnîi: ”Profund îngrijorător”

Ultima actualizare:

    Liderul opoziției ruse Aleksei Navalnîi a intrat în comă după ce a băut un ceai în avion, în augustfoto: EPA-EFE
Liderul opoziției ruse Aleksei Navalnîi a intrat în comă după ce a băut un ceai în avion, în augustfoto: EPA-EFE

Ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu susține că situația liderului opoziției ruse Aleksei Navalnîi este profund îngrijorătoare și consideră că trebuie realizată o anchetă imparțială cu privire la acuzațiile de otrăvire.

„Situaţia liderului opoziţiei ruse Navalnîi este profund îngrijorătoare. Trebuie întreprinse toate acţiunile pentru a-i fi acordată cea mai bună îngrijire medicală aşa cum îşi doreşte familia sa şi, de asemenea, să fie realizată o anchetă imparţială privind posibila sa otrăvire”, a scris Bogdan Aurescu vineri pe Twitter, conform News.ro.

Alexei Navalnîi se află în stare gravă după ce, joi dimineaţă, a băut un ceai. Există suspiciuni că Navalnîi a fost otrăvit. Vineri, un medic a declarat că starea lui s-a ameliorat puţin peste noapte.

Soţia lui, Iulia, şi purtătorul lui de cuvânt, Kira Yarmiş, au criticat Kremlinul după ce şeful spitalului din Siberia a spus că mutarea lui i-ar pune viaţa în pericol pentru că se află încă în comă şi starea lui nu este stabilă, relatează Reuters.

Aliaţii lui Navalnîi, principalul opozant al lui Putin, acuză Kremlinul că blochează deplasarea lui, vineri, la un spital din Germania şi susţin că decizia îi pune viaţa în pericol pentru că spitalul siberian în care este tratat este prost echipat.

Un medic de la unitatea sanitară din Omsk, unde este internat, a declarat vineri că până acum nu a fost găsită otravă în organismul lui.

Citește și:

Otrăviți pentru a fi scoși din joc. Litvinenko a murit în chinuri,Viktor Iușcenko a fost desfigurat

Aleksei Navalnîi a început să se simtă rău după ce a băut un ceai în avionul spre Moscova

Aleksei Navalnîi, unul dintre cei mai vehemenţi critici ai Kremlinului, se deplasa de la Tomsk la Moscova cu avionul, când i s-a făcut rău. Avionul a trebuit să aterizeze de urgenţă la Omsk, în vestul Siberiei. Opozantul a fost internat la spital, plasat la reanimare şi conectat la un aparat de ventilare pulmonară. Aliaţii lui s-au declarat convinşi că el a fost victima unei „otrăviri intenţionate”.

Aleksei Navalnîi, ale cărui articole ce denunţă corupţia în rândul elitelor ruse sunt intens distribuite pe reţelele sociale, a mai fost în trecut victima unor atacuri. Organizaţia şi susţinătorii săi fac în mod regulat obiectul unor presiuni şi proceduri în justiţie. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net