Misterele măcelului de la ziar

Ultima actualizare:

    Întreg oraşul Annapolis a fost paralizat joi, la orele prânzuluifotografii: epa
Întreg oraşul Annapolis a fost paralizat joi, la orele prânzuluifotografii: epa

Măcel la sediul ziarului „Capital Gazette” din Annapolis, Maryland! Dezastrul a început la ora 14.43, când un tip pletos, cu o barbă de ţap a pătruns în redacţia publicaţiei. A deschis focul prin uşa de sticlă de la intrare. Cinci ziarişti au murit pe loc, trei se zbat între viaţă şi moarte.

Joi, ora 14.43, Annapolis. Jarrod W. Ramos (38 de ani) pătrunde în redacţia ziarului, la scurt timp după terminarea şedinţei de sumar. Ziariştii Wendi Winters (65 de ani), Rebecca Smith (34 de ani), Robert Hiaasen (59 de ani), Gerald Fischman (61 de ani) şi John McNamara (56 de ani) discutau în dreptul uşii despre subiectele zilei.


    Trei răniţi se zbat  între viaţă şi moarte
Trei răniţi se zbat între viaţă şi moarte

O ploaie de gloanţe şi cioburi se abate asupra lor. Ceilalţi peste o sută de colegi se ascund sub birouri speriaţi. Ziaristul de investigaţii Phil Davis apucă să descrie scena pe pagina de Twitter: „Nu e nimic mai îngrozitor decât să auzi cum mai mulţi oameni sunt împuşcaţi în timp ce tu stai ascuns sub birou. Apoi îl auzi pe atacator încărcând iar arma...”.


    Poliţia a ajuns la locul  crimei în exact 60  de secunde de la  apelul telefonic
Poliţia a ajuns la locul crimei în exact 60 de secunde de la apelul telefonic

În 60 de secunde de la vestea atacului de la ziar, poliţia locală, agenţi FBI şi antitero ajung la locul crimei. Începe căutarea asasinului. Jarrod aruncă arma şi se ascunde sub un birou. Poliţia evacuează nevinovaţii şi îl arestează. Ramos le povesteşte detectivilor că din 2011 le-a jurat moarte  ziariştilor, după ce au scris un articol despre cum a hărţuit o femeie pe Facebook. În 2013, îi dă în judecată pe autorii materialului, dar pierde procesul. Începe un lung şir de ameninţări la adresa redacţiei „Capital Gazette”. Îşi arde buricele degetelor pentru a nu fi identificat de poliţie. Îşi cumpără o armă automată de asalt dintr-un stat din sudul SUA, pentru că în micuţul stat Maryland, aflat la 40 km de Washinghton, nu se vând astfel de arme.


    Monstrul Jarrod W. Ramos (38 de ani)
Monstrul Jarrod W. Ramos (38 de ani)

Îşi pregăteşte câteva grenade de asalt, fumigene şi muniţie de război. Abia apoi dezlănţuie atacul criminal. În mod şocant, măcelul durează mai puţin de 5 minute, pentru că asasinul se sperie când aude prima sirenă de poliţie sosită la faţa locului. După ce au înfiinţat o celulă de criză pentru martori la mall-ul din apropiere, poliţiştii intră în casa lui Ramos unde descoperă mai multe decupaje din ziare despre atacul terorist de la „Charlie Hebdo”, din Paris.

Click! spune

Paris, 7 ianuarie 2015, ora 11.30. Fraţii Said (34 de ani) şi Cherif Kouachi (32 de ani) comit măcelul de la revista de satiră „Charlie Hebdo” pentru a se răzbuna pentru caricaturile cu profetul Mohamed. 10 jurnalişti şi doi poliţişti sunt ucişi şi 11 persoane sunt rănite. Cei doi terorişti au fost împuşcaţi de trupele antitero vineri, 9 ianuarie, la aproape 54 de ore de la atac.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net