Misterul primului soț al lui Brigitte Macron. Fostul bancher, înmormântat în cel mai mare secret

Ultima actualizare:
Brigitte Macron, alături de fiicele ei, Tiphaine (stânga) și Laurence (dreapta), în timpul campaniei pentru alegerile prezidențiale
Brigitte Macron, alături de fiicele ei, Tiphaine (stânga) și Laurence (dreapta), în timpul campaniei pentru alegerile prezidențiale

Vestea că primul soț al lui Brigitte Macron a murit în urmă cu zece luni a luat prin surprindere pe toată lumea. Fiica fostului bancher a anunțat că André-Louis Auzière (69 de ani) a fost înmormântat în cel mai mare secret și a cerut ”respect pentru acest bărbat nonconformist, care a ținut la anonimatul lui mai mult decât la orice pe lumea aceasta”.

Bărbatul care a pus capăt căsătoriei cu Brigitte Trogneux în momentul în care a apărut în peisaj viitorul președinte al Franței, Emmanuel Macron, pe atunci doar un adolescent precoce, pasionat de literatură și de teatru, a murit în urmă cu aproape zece luni. Anunțul decesului a fost făcut însă abia acum, de către fiica cea mică a fostului bancher.

”Tatăl meu a murit, l-am îngropat anul trecut, la 24 decembrie, în cea mai mare discreție. L-am adorat, a fost un om deosebit, nonconformist, care a ținut la anonimatul lui mai mult decât la orice pe lumea asta. Trebuie să fie respectat”, a declarat Tiphaine Auzière pentru Paris Match.

Un sfârșit consumat în deplin anonimat, așa cum a decurs și existența acestui bărbat ”nonconformist”, care a reușit să se țină departe de ochii publicului, în ciuda faptului că a făcut parte din cel mai discutat triunghi amoros al epocii moderne.

Născut în Camerun, unde tatăl său era detașat cu serviciul, în 1951, André-Louis Auzière și-a petrecut acolo primii ani din viață. S-a căsătorit cu Brigitte Trogneux în 1974. Împreună au avut trei copii, Sébastien – acum un inginer în vârstă de 45 de ani, Laurence – medic cardiolog, în vârstă de 45 de ani, fostă colegă de liceu cu viitorul soț al mamei ei, Emmanuel Macron, și Tiphaine – 36 de ani, avocată.

Emmanuel și Brigitte Macron nu fac economie de gesturi tandre în public, la evenimentele oficiale
Emmanuel și Brigitte Macron nu fac economie de gesturi tandre în public, la evenimentele oficiale

Emmanuel Macron, cauza divorțului dintre Brigitte și André-Louis Auzière

După aproape două decenii de fericire conjugală, cuplul trece printr-o criză de proporții când adolescentul precoce Emmanuel Macron începe o relație cu Brigitte, mai în vârstă cu 24 de ani decât el.

Macron o întâlnește prima oară pe Brigitte Auzière la cursurile de franceză și latină ținute de aceasta la La Providence, o școală particulară din Amiens, Franța. Cei doi se apropie treptat, mai ales după ce Macron, pe atunci în vârstă de 16 ani, începe să frecventeze clubul de teatru condus de Brigitte.

Nici faptul că era vorba despre o școală iezuită – un ordin religios romano-catolic foarte strict – nu îl împiedică pe tânărul Macron să iasă la întâlnire cu profesoara lui de literatură.  

Citește și:

Asta poate explica totul! Brigitte Macron, despre dramele care i-au marcat copilăria

Înainte de aventura cu Macron, despre Brigitte se spune că a muncit din greu să se integreze în rolul de soție perfectă pentru bancherul de succes, descris de unii apropiați ai familiei drept ”un bărbat amabil, cu principii morale ferme” și de alții drept ”un morocănos care-ți strică cheful de viață”.

Doamna Auzière răspunde cu aceeași intensitate amorului mărturisit de tânărul Macron, se separă de soțul ei și se mută la Paris. ”Când avea 15 ani, Emmanuel mi-a zis «Orice vei face, mă voi însura cu tine»”, avea să declare Brigitte, odată ajunsă prima doamnă a Franței.

Jurnalista franceză Sylvie Bommet susține, într-o biografie publicată anul trecut, că timp de 10 ani, cât Macron și-a desăvârșit studiile, la Paris sau la Strasbourg, cei doi s-au văzut doar în weekend-uri.

Citește și:

Superb! Cum vorbește președintele Macron despre soția sa mai în vârstă cu 24 de ani

Pasiunea a rămas însă intactă, iar focul adolescentin s-a transformat într-o iubire matură. În 2006, Brigitte divorțează în sfârșit de soțul ei și se căsătorește, un an mai târziu, cu cel care avea să devină cel mai tânăr președinte al Franței.


    Emmanuel și Brigitte Macron nu fac economie de gesturi tandre în public, la evenimentele oficialefoto: Getty Images
Emmanuel și Brigitte Macron nu fac economie de gesturi tandre în public, la evenimentele oficialefoto: Getty Images

Președintele Franței nu comentează moartea lui André-Louis Auzière

După divorț, André-Louis Auzière dispare pur și simplu. Eforturile jurnaliștilor de a obține un interviu cu el după câștigarea alegerilor de către Macron, în 2017, rămân fără succes.

André-Louis Auzière nu a vorbit niciodată despre despărțirea de soția sa și nu există fotografii recente cu el.

De asemenea, nimeni nu știe dacă Brigitte Macron sau soțul ei au participat la funeraliile fostului bancher, în decembrie. Nu se știe nici unde și de ce a murit. Un purtător de cuvânt a președinției a declarat că ”nu vor exista declarații pe acest subiect, pentru că este unul de natură personală”.

În ciuda tensiunilor eveidente, cei trei copii ai lui Brigitte din prima căsnicie l-au susținut întotdeauna pe Emmanuel Macron. La petrecerea de după căsătoria oficiată în Le Touquet, în octombrie 2007, Emmanuel Macron le-ar fi spus membrilor familiei Auzière: ”Aș vrea să vă mulțumesc pentru că ne acceptați și ne iubiți așa cum suntem. În special, aș vrea să le mulțumesc copiilor lui Brigitte, pentru că, dacă e să fie cineva căruia această căsătorie să nu i se pară deloc ușoară, despre ei este vorba”.

Nimeni n-a mai vorbit însă vreodată despre André-Louis Auzière, în afară de fiica mai mică a acestuia, care a cerut respect pentru amintirea lui.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
petre roman mineriada jpg
Flacara olimpica Facebook jpg
cuplu cearta jpg
ploi jpeg
bar g712d79cb7 1920 jpg
fabrica 2 1600x1000 jpg
Papanasi png
Vipera neagră Foto Adrian Florin Vrăbiescu (2) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net